Bor du i Trondheim ligger dessuten alt til rette for en fin ferie i hjemlige trakter. Vi skal her dele våre beste tips for deg som skal tilbringe sommeren i «bartebyen»!

Camping og friluftsliv i Trondheim

Trondheim og omkringliggende områder kan skilte med storslått natur, noe som betyr at alt ligger til rette for camping og friluftsliv. Skal livet tett på naturen bli best mulig, er du imidlertid avhengig av campingtilbehør og alt et friluftsmenneske trenger.

 Når du er på camping eller tilbringer tid i skog og mark, gjelder det å pakke sekken med alt av nødvendig utstyr. Vi skal her se nærmere på noen av tingene du kan få bruk for.

Telt og sovepose

Enten du skal sove ute i skog og mark eller tilbringe tid på en campingplass, kan telt være en god og prisgunstig løsning. Det finnes telt i alle slags størrelser, og noen er store nok til at hele familien får plass.

Husk også å ta med sovepose, siden det fort kan bli litt kjølig om natten – selv midt på sommeren.

Turmat og -drikke

Det kan også være lurt å pakke med seg litt turproviant. Det finnes mye praktisk turmat som har høyt næringsinnhold og som tar liten plass i sekken. Ta gjerne med et stormkjøkken også, slik at du har mulighet for å tilberede varm mat på turen.

 Husk å pakke med fyrstikker eller lighter, slik at du kan lage et varmende bål eller tenne på primusen ved behov.

Insektsspray

Når du skal tilbringe tid utendørs, er det ikke uvanlig at man plages av både knott, mygg, klegg og andre irriterende insekter. Det er også mange som opplever å bli bitt av flått når de går i skog og mark.

 Dersom du pakker med deg en insektsspray i ryggsekken, vil du neppe angre. Husk også å sjekke legger og andre utsatte kroppsdeler for flått etter at du har vandret i skog og mark.

Førstehjelpsutstyr

Hvis du planlegger å dra på campingtur eller skal tilbringe tid i naturen i Trøndelag, kan det også være lurt å ta med førstehjelpsutstyr. Ulykker, kutt og skader oppstår gjerne når man minst venter det, og da gjelder det å ha tilgang på nødvendig utstyr.

 Pakk gjerne sekken med både plaster, bakteriedrepende middel, bandasje, saks og annet medisinsk utstyr som kan komme til nytte.

Hobbyartikler og underholdning

Det å være på ferie i naturen handler kanskje om å legge hverdagens kjas og mas bort for en liten stund. Men samtidig er det fint å ha noe å finne på mens man camper.

Ta gjerne med en fiskestang eller lignende, slik at du kan prøve fiskelykken mens du står ved et blikkstille tjern. Det kan også være morsomt å ta med seg en kajakk eller robåt, slik at du kan komme deg lengre ut på vannet og nå den beste fisken.

Byferie i Trondheim

Natur og camping frister ikke like mye for alle. Men heldigvis finnes det også mange gode alternativer for deg som ønsker en mer urban ferie i Trondheim. Hva med å være turist i egen by?

 Mange trøndere har bodd i Trondheim i mange år uten å besøke de mest kjente severdighetene og museene. Vi skal her se på noen av skattene du kan utforske nærmere.

Nidarosdomen

Nidarosdomen er en nydelig middelaldersk katedral som ble reist på Olav den Hellige sin grav. Byggingen av mesterverket startet allerede i 1070. I dag kan deler av katedralen spores tilbake til så tidlig som 1100-tallet.

Byggverket har en gotisk-romansk stil, og dersom du ser nøye på bygningen vil du ganske sikkert kunne oppdage nye detaljer du ikke har lagt merke til tidligere. Det koster under hundrelappen å komme inn i Nidarosdomen, og det er mulig å få familierabatter.

Sverresborg Trøndelag Folkemuseum

Om du skal tilbringe ferien i Trøndelag, kan det også være verdt å ta turen innom Sverresborg. Dette er Trøndelag sitt folkemuseum, hvor du blant annet kan se Oppdalstunet og en vakker borg.

 De fleste bygningene og husene her kan dateres til 1700- og 1800-tallet, noe som gir deg mulighet til å få et lite innblikk i trøndersk historie.

Ringve musikkmuseum

Dersom du interesserer deg for musikk, kan kanskje en tur innom Ringve musikkmuseum være interessant. Dette er et nasjonalt museum med samlinger av instrumenter fra hele verden.

Du kan også se nærmere på den flotte hovedbygningen, der mesteparten av interiøret kan spores tilbake til sent 1800-tall.

Vitensenteret

I Trondheim finner du også Vitensenteret, som er et opplevelsessenter for store og små. Her kan dere lære mer om populærvitenskap, og utføre morsomme eksperimenter relatert til alt fra teknologi og naturvitenskap, til miljø, helse og natur.

 Her kan barna få glede av vitenskap, blant annet ved å lukte, føle og se hvordan verden rundt oss fungerer. Vitensenteret kan blant annet skilte med et flott 3D-planetarium, og her holdes det fascinerende visninger hver eneste helg.

Nidar Sjokolademuseum

Er du glad i sjokolade? Da bør du absolutt ta turen innom Nidar Sjokolademuseum. Den trønderske sjokoladeprodusenten Nidar har en egen utstilling der du kan se tilbake på de første sjokoladeproduktene som ble laget.

 Det sjarmerende museet passer fint for både små og store som elsker sjokolade. Ta med deg hele familien, og bli bedre kjent med en av Norges mest kjente sjokoladefabrikker.

Få en uforglemmelig sommerferie i Trondheim

Uansett om du foretrekker byliv eller natur, har Trondheim noe for deg. Det å feriere i hjemlige trakter kan være både lærerikt, spennende og minneverdig. Og vi kan nesten garantere deg at du vil kunne oppdage nye sider ved hjembyen din.

 Sett i gang med å planlegge din ferie i Trondheim i dag, enten du skal på campingtur i skogen eller vil overnatte på et finere hotell i byen. Lykke til, og god ferie når den tid kommer!