Bergstadens Hotel ligger midt i smørøyet, og er et perfekt utgangspunkt for å oppleve det helt unike miljøet i den gamle gruvebyen med verdensarvstatus. Bergstadens Hotel er et tradisjonsrikt, familiedrevet hotell og har røtter tilbake til 1897 og drives i dag av fjerde generasjon – noe du fornemmer med en gang du kommer inn døra: Dette er ikke en konserneid hotellmaskin. Her er det sjel og historie i veggene:

– Er det noe vi er stolte av på Bergstadens Hotel i tillegg til historie og tradisjoner, så er det maten. Røros-regionen er et gedigent matfat som består av det beste naturen kan by på av råvarer. Regionen har mange dyktige småskalaprodusenter av både øl, kjøtt, ost og andre matvarer, noe som preger matopplevelsene vi skaper her på hotellet. Og frokosten vår den går du ikke uberørt fra – målet er intet mindre enn å lage landets beste, sier markedssjef, Kent Johansen.

For grupper og arbeidsplasser som trenger et avbrekk fra jaget i hverdagen, har Bergstadens Hotel og Røros mye å by på. Hvis du virkelig vil senke skulderene, anbefales ølsmaking i det gamle ferdahuset. Da får smaksløkene stifte bekjentskap med en av bygdas stoltheter – Røros Bryggeri og mineralfabrikk.

Vi ble med da en gruppe mannfolk fra en mellomstor industribedrift fra Trondheim hadde funnet seg godt til rette på benkene i den gamle bygningen.

Image with visual paralax effect

Morten Hermo fra bryggeriet sørget for fulle glass, og et par røverhistorier satte stemningen:

– Vi lager ekte håndverksøl basert på gamle øltradisjoner. De forskjellige øltypene er utviklet for å passe til ulike typer mat. Med hver øltype får du en smak av Røros-historien. Men akkurat denne typen dro vi til Tsjekkia for å finne inspirasjon til: En klassisk, filtrert pils med en lang og helt spesiell byggeprosess, sier Morten Hermo fra bryggeriet, og skjenker opp til en øltørst gjeng.

Fjøset befinner seg i bakgården til hotellet, og var den største ferdagården i Røros sentrum. Her sitter du innrammet av gamle tømmerbjelker fra midten av 1800-tallet i en helt unik atmosfære. Fjøset passer perfekt til grupper fra 10 – 30 personer som ønsker å gjøre lunsjen til noe helt spesielt. Fjøset er innredet med originale båser med plassbygde benker og dempet belysning over bordene. Hotellet tilbyr i tillegg en egen «fjøsmeny» som kan bestilles, og den kan du se her

– Vi strekker oss langt for å gjøre konferansen eller firmaturen til en spesiell og uforglemmelig opplevelse, og driver skreddersøm av opplegget – uansett hvilket budsjett du er på. Kanskje dere vil bli plukket opp på flyplassen med hest og slede? Hundekjøring er også mulig, forteller Kent Johansen. Se oversikt over aktiviteter her.

Til tross for at Røros etterhvert har et bra utvalg av spisesteder og restaurant skulle det vise seg at det var hotellets egen luksuriøse buffét som imponerte mest. Den må kunne karakteriseres som et reisemål i seg selv:

– Vi legger arbeid i bufféten ja, bekrefter assisterende kjøkkensjef Chris Nicklas Samuelson i det han tar siste kvalitetssjekk av den overdådige skalldyrbufféten som bugner av det aller beste Norskehavet kan frembringe. Her er det bare å ta for seg av hummer, kongekrabbe, taskekrabbe, sjøkreps.

Og er du ikke fan av skalldyr, har du en enorm kjøttbuffét å ta for deg av – vi snakker om 50-60 retter, med markant innslag av vilt og eksotiske råvarer fra Røros-regionen: Som elg, rype, bjørn, and, reinsdyr, selvskutt hjort og alskens tilbehør laget av kyndige kokker. Vårt favoritt-tilbehør ble huset aioli smaksatt med ramsløk!

Image with visual paralax effect

Uteliv

Og er du og følget klar for litt uteliv så er det greit å vite at Røros mest populære bar og nattklubb er en del av Bergstaden hotell. Du finner veien hjem med andre ord:

– Vil du kjenne litt på bylivet anbefaler jeg absolutt en tur på Nilsenhjørnet. Her er det god stemning og bra folk. Jeg overdriver ikke hvis jeg sier at dette er den beste baren og nattklubben i Røros. Spesielt i helgene er det bra liv her, med dansegulv og DJ, sier Kent Johansen.

Image with visual paralax effect

I tilknytning til Bergstaden hotell finner du i alt tre restauranter, Bergstadens Restaurant, Skanckebua og Peder Hiort Mathus.

Sistnevnte ble besøkt to ganger under vårt korte opphold, vi kom for den prefekt stekte og solide biffen og den uformelle atmosfæren. Peder Hiort Mathus ligger i den såkalte Bergmannsfløyen på hotellet i den gamle Direktørens Hus.

Restauranten byr på en trivelig og uformell atmosfære og lokalene er innredet med gamle gjenstander og fotografier fra Røroshistorien og gruvesamfunnet. Menyen preges av utstrakt bruk av lokale råvarer og internasjonale impulser, i tillegg til en stor pizzameny.

Skanckebua, drives også av Bergstaden, og ligger en bit oppe i Kjerkgata.

– Dette er plassen å puste ut med en kaffe, drink eller en matbit etter å ha trålet gatene eller shoppet i en av de mange håndverksbutikkene som preger gatebildet i Kjerkgata, avslutter Johansen.

Ta kontakt med Bergstaden hotell her

Gå til nettside