Kampanjen varer ut oktober, og medeier og sjefskokk Lars Laurentius Paulsen, forteller at teamet på Bifrons synes det er artig og inspirerende å servere skikkelig bra mat til en overkommelig pris:

– Vi vil jo at flest mulig skal få mulighet til å oppleve hva vi holder på med her. Et skikkelig måltid med flere retter skal ikke koste skjorta. Prisprofilen skal være spiselig, for folk flest. Det vil si at også vanlige gjester som ikke har et firmakort på innerlomma, kan unne seg et bedre måltid. Samtidig kan jeg garantere at det ikke skal gå på bekostning av kvaliteten. Det er et løfte, der er vi kompromissløse, erklærer han.

Laurentius og gjengen på Troll har på få år etablert restauranter i toppsjiktet blant Trondheims spisesteder. Prisene jobbes det derimot hardt for å holde så lave som mulig, noe de har bevist med ligende kampanjer både på Troll og Gubalari:

Nå er det imidlertid tre- og femretteren som utsettes for trollfolkets kuttisme:

Grønn bacalao servert i bakgården, som også har et stort «drivhus» der det er mulig å innta mat og drikke til langt ut på høsten.
Spekemat med melon.
Eplekake!

Bestill bord her

– Sagt på en annen måte: Bifrons skal være en folkelig restaurant. Hit kommer du som du er. Vi ønsker å holde prisene under Egon, men levere kvaliteten til To Rom og Kjøkken, fastslår han.

Bifrons ligger i de gamle lokalene til Ni muser, rett ved Nidarosdomen og drives av den kreative gjengen bak restaurant-suksesser som Troll Resturant og Gubalari:

Det faktum at Trondheim Kunstforening eier lokalene, er tydelig ettersom restauranten brukes som en kunstgalleri:

– Mat og kunst går hånd i hånd. De er to sider av samme sak. Kunstforeningen bruker to av rommene, og resten bruker vi selv. Vårt samarbeid med K.U.K (Gubalari) gir muligheter for at spennende kunst pryder veggene her i fremtiden. Vi jobber også med å inkludere skulpturer i hagen,, forklarer Lars.

Image with visual paralax effect

En kikk på menyen avslører at også Bifrons følger hovedsporet til de andre restaurantene som er overveiende norsk gourmetmat, som oftest laget av kortreiste og lokale råvarer. Godt innkokte sauser, store smaker og rause porsjoner.

– Vi henter råvarer fra håndplukkede og mindre leverandører som vi dyrker samarbeidsrelasjoner med.  Og vi går ikke av veien for å bruke tradisjonelle teknikker som tørking, sylting og speking.

Maten skapes alltid tilberedt på en leken, overraskende og innovativ måte, en tilnæring til bordets gleder som etterhvert har blitt en del av merkevaren til alle restaurantene som drives i regi av Laurentius.

Treretteren består av en kjøttrett til forrett, en fiskerett til hovedrett og dessert. Femretteren består av en forrett av fisk, en forrett av kjøtt, en varmrett av fisk, en varmrett av kjøtt og dessert.

– Menyene blir satt daglig ut ifra hvilke råvarer som er tilgjengelige på markedet, så de eksakte rettene vil være en overraskelse, fastslår kjøkkensjef Bjørn Tore Larsen, som for øyeblikket er hentet fra tilsvarende rolle på Troll

De som har fulgt Laurentius sin matfilosofi de siste årene, vil ikke bli overrasket av dersom flere av Laurentius favorittelementer dukker opp på tallerken i en eller annen form: Sprellfersk og perfekt varmebehandlet fisk, gjerne lange, lysing, eller kveite. Kanskje røkt eller speket kjøtt eller fisk. Sopp, i særdeleshet steinsopp, stekt eller i pulverform. Og sist men ikke minst godt, innkokte sauser.

Måten maten presenteres på, har også blitt en gjenkjennelig del av den visuelle signaturen til restaurantene i Troll-systemet: Røffe og visuelle garnityrer i form av urter, blomster og nyttevekster fra norsk vill natur. Alt fra frityrstekt tang til grønne smaksbomber man som regel går forbi når man er på skogstur:

– Vi har et flott samarbeid med villbonde Jim-Andre Stene i  Trøndelag Sankeri som leverer alt av spiselige ville vekster og som løfter rettene våre til neste nivå, både visuelt og smaksmessig.

Og sjefskokken slår gjerne et slag for det han mener er norsk kjøtt i verdensklasse:

– Norsk lam er kanskje den beste råvaren vi har i dette landet. Ikke så rart, de lever jo fine liv, går fritt og spiser det naturen har og by på.

Bruker du Google reviews  som målestokk, så kommer Bifrons særdeles godt ut – knapt fire måneder etter oppstart:

Hør bare på hva noen av gjestene som har vært innom i sommer sier:

Kan nevne hjort, kveite og Gulrotkake… I seg selv ikke noe spennende, men kokkene på kjøkkenet tryllet frem noe som var så velsmakende at jeg som Bergenser ble stum. Nydelig dandert, perfekt porsjonert og perfekt servert.
Herlig mat servert i rom fylt med kunst av flotte og kunnskapsrike mennesker.
Utmerket sjømat, store porsjoner. Interessant og frisk uer ceviche og salsa verde bacalao. Imponert.
Super god mat og super verdi for pengene!! Vi delte andesalaten, dagens fisk og lammet, og alle rettene var fantastiske, men jeg anbefaler fisken!

Bestill bord her

Trondheim24 har tidligere testet femretteren midt i uken. Først kom husets himmelske surdeigsbrød på bordet, sammen med ramsløksmør. Den første serveringen viste seg å være høydepunktet på kvelden: krabbesuppe laget på sjøkrepskraft, etterfulgt av en vakker og fristende tallerken med spekeskinke fra Meråker og fenalår fra Kvikne, servert med melon og pesto laget av ville planter. «Lysing,» en utrolig stygg og sjelden brukt kritt-hvit fisk i torskefamilien, var perfekt tilberedt, som forventet, og fulgt av en smakfull pastinakkpuré. Hovedretten inkluderte økologisk andebryst fra prisvinnende Holte Farm, og kvelden ble avsluttet med rabarbrakake og pisket Røros rømme.

Oppsummert: Generøse porsjoner med utmerket kvalitets mat i en ekstraordinær atmosfære til en hyggelig pris. Service og oppfølging underveis var på topp-nivå.