PS. Se bilder av den fantastiske maten de lager på Ladejarlen gastropub lenger ned i saken!

– Hvis du synes det er sjarmerende med lokale serveringssteder og gjerne vil beholde Ladejarlen gastropub i nærmiljøet, så er det å besøke oss, den beste støtten du kan gi oss. Vi går nok tøffere tider i møte her i Innherredsveien. Det blir jo bra med miljøgate her, og vi har kjempet for den i mange år. Men anleggsperioden med graving og begrenset fremkommelighet frykter jeg kommer til å ramme oss hardt. Så jeg er litt bekymra for tida fremover, forteller eier Nazif Tunc, som er i ferd med å åpne lokalene for dagen.

Nazif kan fortelle at de har gjort ett stort grep med åpningstidene siden byggeaktivitetet startet i høst:

– Vi har utvidet kjøkkenets åpningstider torsdag-fredag-lørdag til 01:00. Da tilbyr vi full meny i restauranten eller mulighet til å bestille via Wolt. Kjøkkenet holder åpent også etter store konserter på Tapperiet, Havet, Rosendal og Verkstedhallen. Så da kan gjestene bestille slik at maten er ferdig til etter konserten, hvis ikke de rekker innom å spise før de drar på konsert i nabolaget, forteller Nazif.

Ladejarlen gastropub ligger i bygården midt i bildet.
Skal stå ferdig om et år. Miljøgata i Innhererdsveien skal etter planen stå ferdig høsten 2025.

– Dette blir et kjempeløft for Østbyen, og for oss som driver virksomhet her. Så det gjelder å holde ut til prosjektet står ferdig høsten 2025, fastslår Nazif.

Han viser oss inn i de særpregede lokalene som ligger i en av Lademoens flotteste bygårder bygget i jugend-stil på 1920-tallet. Tidligere var dette lokalene til Ladejarlen apotek, Posten i Østbyen og Ladejarlen Bakeri. I dag er lokalene betydelig oppgradert med full respekt for gamle og orginale bygningsmessige detaljer. Som for eksempel store buede vinduer med fantastisk lysinnslipp:

– Dette er lokaler med sjel. Huset har flere selskapslokaler og avdelinger som gjør Ladejarlen også passer perfekt for selskaper, julebord og  markeringer av alle typer og størrelser. Vi takler grupper fra 4-til 80 personer. Total kapasitet er 230-250 personer. Gode parkeringsmuligheter har du et steinkast unna på Solsiden og Portalen, i tillegg til offentlig parkering på baksiden her, forteller Nazif.

Byens ukjente restaurantperle. Veldig god mat! God service, fine lokaler. Byens beste mat, til helt normal pris. Betjening som er oppmerksom og hyggelig (Tripadvisor )

Bestill bord her

Bydelsbistro med sjel

Med ståltro på bydelens uforløste potensial, har han i snart 10 år satset mye på å bygge opp et naturlig samlingssted i Trondheim øst og resulatet er blitt en bydelsbistro med sjel:

– Vi kaller oss «gastropub». Det er for å signalisere at vi jobber hardt for å skille oss ut fra de vanlige brune bydelskneipene. Ikke at det er noe galt med dem, men Ladejarlen er definitivt ingen brunpub. Her skal det være kvalitet i alle ledd. Mat, miljø og drikke skal være skikkelig bra, og vi elsker å ta i bruk kortreiste råvarer, forteller han.

Ladejarlen leverte den aller beste service. Dette stedet har verdens hyggeligste kelner og byens kanskje beste mat! Vi spiste kyllingbab, en tyrkisk-norsk variant, som overrasket positivt.(Tripadvisor)

Bestill bord her

– I tillegg er vi svært gode på øl og drikke og har tatt inn mye spennende fra norske mikrobryggerier. Vi har også økt f0kuset på kvalietsvin, spesielt fra undervurderte områder og produsenter som ikke er like lett å få tak i på polet. Og hos oss møter du fagfolk. Stolte yrkesutøvere med sommelier/bartender utdanning eller faglærte kokker med internasjonal erfaring,  sier en engasjert Nazif som selv er utdannet vinkelner og servitør med lang fartstid i Trondheims restaurantbransje.

Luksus kebab-tallerken 10/10! Anbefales på det varmeste. God atmosfære, og veldig godt utvalg av øl. Alt du trenger for en helaften. (Tripadvisor) 

Bestill bord her

En nærmere kikk på menyen avslører at her finnes det ambisjoner på kjøkkenet og ikke minst kjærlighet til kortreiste råvarer. Røffe og rustikke retter, gjerne med tilbehør og inspirasjon fra Tyrkia, som er Nazifs opprinnelige hjemland. Her går det i villkveite, steinovnsbakt pizza og utvalgte tyrkiske spesialiteter som køfte (tyrkiske små kjøttkaker). En av flere signaturretter verdt å trekker frem er pidé –  tyrkisk variant av pizza, en skikkelig smaksbombe og luksuskebaben, som lages med rause mengder indrefilet!

Her kan du enkelt kjøpe gavekort på en matopplevelse hos Ladejarlen

– Hos oss kan du godt spise en treretters middag. Men vi er også gode på pizza og har en egen pizzameny verdt å sjekke ut. Og så har vi selvfølgelig en knall burger som vi har lagt sjela vår i, forteller Nazif.

Image with visual paralax effect

Som alle genuine bydelsbistroer med respekt for seg selv byr vertskapet på mer enn mat og drikke i form av form av forskjellige aktiviteter som underholder og skaper felleskap og samhold i bydelen:

– Et populært arrangement er den ukentlige quizen, som vi har hatt hver uke siden 2016, og en gang i måneden har vi bluegrass-jam. Så vil jeg gjerne få sagt at vi gjerne støtter opp om lokale kulturutøvere. Vi har god plass på veggene for kunstnere som trenger en arena å vise seg frem på.  Og lokalene stiller vi også gjerne til disposisjon for musikere og poeter som har noe på hjertet. I tillegg er vi barne- og familevennnlige med egen lekekrok for ungene og mat som fungerer for den yngre garde, forteller han.

Et høydepunkt er en månedlig bluegrass-jam som er veldig populær, sier Nazif.

Image with visual paralax effect

GOD STEMNING: Bluegrass-jam er et av flere faste arrangementer du kan få med deg på Ladejarlen.

Bestill bord her