VINTERAKTIVITETERSverresborg, Trøndelag Folkemuseum. Her er det bare å ta med ski, akebrett eller kjelke og kaste deg utfor den herlige akebakken. Museet har også akebrett til utlån.

Her er noen av de andre aktivitetene som foregår på Sverresborg:

VELKOMMEN PÅ HYTTA: På Oppdalstunet er et av husene innredet som ei tradisjonell norsk hytte på fjellet. Her kan dere og slappe av foran peisen med kortspill, brettspill og tegneserier. Vi serverer også en kopp varm solbærtobby.

EVENTYRSTUND: Få med deg eventyrstund i Vikastua kl. 11.00 torsdag og fredag, og kl. 12.30 lørdag og søndag.

LAG VINTERBILDER OG SNØKRYSTALLER: I Kong Sverres rom kan du være kreativ med papir, saks og tegnesaker.

BIRKEBEINERLEIR: Bli med på birkebeinerleir kl. 12 torsdag og fredag, og kl. 13.30 lørdag og søndag.

LEKEFJØS PÅ GÅRDEN: Kom inn i det åpne lekefjøset på Nesset. Her kan du leke at du er bonden på gården som steller dyra og gir dem mat.

FASTELAVENVERKSTED: Søndag 16. og 23. februar: Da kan du kan binde fastelavensris sammen med Norske Kvinners Sanitetsforening i Kong Sverres rom! Ta også turen innom Borgstua og sikre deg en deilig fastelavnsbolle.

20.-23. februar. Mer info: https://sverresborg.no/vinterferie2020

Rockheim – Det nasjonale museet for populærmusikk byr på flere aktiviteter som passer for hele familien i vinterferieuka. Her er noen høydepunkter fra det daglige programmet:

BARNAS TIME: Her får de yngste oppleve Rockheims «hemmelige» lokaler, tegne i Knutsen & Ludvigsen-rommet og oppleve lydanlegget – på forsvarlig vis, så klart! Passer for barn fra 5 til 12 år. Dere kan også utforske hovedutstillingen, Lydlab og utstillingen Soli Deo Gloria på egen hånd, eller bli med og få veiledning av våre formidlere.

TIDSTUNNELLEN: Dette er Rockheim faste utstilling: Tidstunnellen, er utformet som en reise gjennom nyere norsk musikk og kulturhistorie. Her beveger du deg fra 1950-tallets gryende ungdomskultur til dagens uttrykksformer. Artister, musikken og rockens verktøy løftes frem i lys av de ulike tiårenes kulturhistorie.

ROCKHEIM PANORAMA: Restauranten Rockheim Panorama ligger i 5. etasje, og har fantastisk utsikt mot trondheimsfjorden og byen, stor utendørsterasse og en meny tilberedt med omsorg og kreativitet

18. – 23. februar. Mer info: https://rockheim.no/det-skjer/vinterferien-2020?ref=29

FAMILIEOMVISNING OG VERKSTED:Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum. Bli med og utforsk stolutstillingen sammen med vår dyktige formidler, og lag din egen miniatyrstol i verkstedet etterpå!

23. februar kl. 14.00. Mer info: https://nkim.no/utstillinger/pa-magasin

ÅPENT VERKSTEDTrondheim kunstmuseum : Her kan du trykke ditt eget bilde og lage små linoleumstrykk sammen med en av våre pedagoger. Formidlingstilbudet passer til alle aldersgrupper og tilpasses de som kommer. Verkstedet koster kr. 50 for barn. Vi har også et nytt aktivitetshefte til alle barn. Her kan du mikse og trikse med kunstverk fra samlingen. Aktivitetsheftet er gratis.

Onsdag, torsdag og fredag fra kl 12-14. Mer info: https://trondheimkunstmuseum.no

BARNAS SJØFARTSMUSEUMTrondhjems Sjøfartsmuseum. Utforsk vår nye utstillingen som har hovedvekt på brytningstiden mellom seil og damp, verftsindustri i Trondheim, og oppstart og etablering av byens største rederi; Nordenfjeldske Dampskibsselskab. Besøk en innredet stue fra ca. 1930 som viser hvordan de hjemme hadde det mens familiemedlemmer var til sjøs. NB! Visste du at vi har en hel etasje hvor barna kan kle seg ut, finne det hemmelige rommet, knyte knuter, ligge i hengekøya, klatre i masta og styre skuta. Og det er stor sannsynlighet for at dere treffer på skipsrotta Sivert!

18. – 23. februar. Mer info: https://trondheimsjofart.no/utstillinger

SKATTEJAKTRingve Musikkmuseum. Bli med på skattejakt blant instrumentene, musikk og moro! Spennende musikalsk stund med latter og lek for barn i alle aldre. Lag ditt eget musikkinstrument og utforsk instrumenter som spiller av seg selv.

18. – 22. februar. Mer info: https://ringve.no/vinterferien-pa-ringve?ref=29

HERMETIKKFABRIKK – PÅ HVERT SKJÆR, Kystmuseet i Sør – Trøndelag. Viste du at: – det har vært 18 hermetikkfabrikker på Hitra og Frøya? – Det ble produsert hermetikk her i 117 år? – At hermetikken endra kystsamfunnet? Utstillinga vår forteller historia om alle de mange fabrikkene på Hitra, Frøya og Snillfjord. Kom og få et innblikk i hvordan livet kunne være på fabrikken, og hva som gjorde hermetikkindustrien i vår region så spesiell. Når du først er på museet kan du besøke folket på Flaøya og lære den spennende historen om Russerforliset.

18. – 23. februar. Mer info: https://kystmuseet.no/utstillinger