9. og 10. januar er Olavshallen definitivt stedet å være for de som setter pris på komponister som for eksempel John Williams, Howard Shore og Hans Zimmer. Og selv om du ikke drar umiddelbar kjensel på navnene, er sjansen stor for at du allerede kjenner musikken de har komponert til filmer som Star Wars, Lord of the Rings og Pirates of the Carribean. Du får også muligheten til å lene deg tilbake og nyte filmmusikken fra udødelige klassikere som Tatt av Vinden, Psycho, Harry Potter og Schindlers liste.

For å nevne bare et lite knippe.

FORTSATT NOEN BILLETTER IGJEN – KLIKK HER

– Byen er så heldig å ha helt et fantastisk orkester i TSO (Trondheim Symfoniorkester & Opera). Disse to kveldene i januar inviterer de publikum med på en reise inn i kjent musikk fra det store lerrettet. Jeg tror jeg kan love meget høy gåsehudfaktor når vi setter opp «Fra filmens verden», smiler kommunikasjonssjef Nina Steen.

Tok verden med storm

Før du leser videre, lån ørene til denne storslagne musikken til Star Wars filmen som tok verden med storm i 1979.

– Når du hører kjente tema fra filmer som du har et sterkt forhold til, så sender musikken deg inn i en helt spesiell sinnsstemning. Den returnerer deg til universet der filmen og handlingen utspiller seg. Det er helt magisk, sier markedskoordinator Therese Stavø-Gunhildsøien.

– Vi snakker gjenkjennelsesfaktor?

– Definitivt. På kino opplever vi nemlig med både øyne og ører. Det er totaliteten som beveger og engasjerer oss – fra det storslåtte og heroiske til det lavmælte og melankolske, mener hun.

Mange har også et forhold til filmmusikk fra filmer de ikke engang har sett før.

– Det hender at jeg hører folk si «Jeg elsker det musikkstykket. Er det fra en film? Det visste jeg ikke.» Det er nok flere av oss som har vært der, legger Gunhildsøien engasjert til.

LOVER SKYHØY GÅSEHUDFAKTOR: Fra venstre: Salg- og markedskoordinator Therese Stavø-Gunhildsøien og kommunikasjonssjef Nina Steen.

Intense musikkopplevelser

En myte som de to vil til livs, er at det er fryktelig dyrt å gå på konsert med TSO i Olavshallen. Prisene for å oppleve «Fra filmens verden» varierer fra 100-400 kroner.

– Vi har lagt oss på svært vennlige billettpriser. Vi vil at så mange som mulig skal få muligheten til å være med på disse festkveldene, understreker Steen.

FORTSATT NOEN BILLETTER IGJEN – KLIKK HER

– Forventer dere et annet publikum enn de som frekventerer konsertene i Olavshallen til vanlig?

– Ja, det tror jeg til en viss grad. Aldersspennet vil nok favne bredere enn på kvelder der Brahms, Beethoven eller Grieg er i fokus. Samtidig vil jeg igjen understreke hvilket fantastisk orkester vi trøndere har i Trondheim Symfoniorkester & Opera. Om musikken er 20 eller 200 år gammel spiller ingen rolle – de intense musikkopplevelsene i Olavshallen er det sjelden man opplever andre steder, sier Steen.

Gunhildsøien legger også vekt på det organiske og autentiske som kun et komplett symfoniorkester kan formidle.

– Mange har sikkert en CD eller DVD med verdensstjerner som Bruce Springsteen eller Iron Maiden. Begge har spilt live her i byen. Det er kjekt å høre hjemme i stua, men det blir noe helt spesielt å oppleve musikken deres live. Det samme gjelder filmmusikk, avslutter Steen.

Liker satsingen

At filmmusikk er noe som direktør i Trondheim Kino, Arild Kalkvik, setter stor pris på, er ikke noen stor overraskelse.

– Musikk betyr veldig mye for den totale filmopplevelsen. Det er det ingen tvil om. Jeg synes det er veldig flott at TSO satser på slike konserter. Jeg tror det blir en sterk og fin opplevelse, sier Kalkvik.

– Har du noen favoritter fra filmmusikken?

-Jeg er veldig glad i Ennio Morricone. Hans musikk til spagettiwestern-filmene og «Cinema Paradiso» er blant mine favoritter. Må også få trekke frem den strålende jobben som Kristoffer Lo gjorde på «Trondheimsreisen» som kom i forbindelse med Trondheim Kino sitt 100-års jubileum, legger han til.

TSO har samarbeidet med filmfestivalen Kosmorama og Trondheim kino ved flere anledninger.

– Jeg vil husker spesielt da vi satte opp «Kon-Tiki» i Olavshallen. Da spilte TSO filmmusikken under visningen av filmen. Det var en mektig opplevelse, understreker han.

FORTSATT NOEN BILLETTER IGJEN – KLIKK HER