– Og vi har alt du trenger.

Det forteller Jannice, daglig leder i Erotikk1 i Trondheim, mens hun vandrer gjennom de lyse, moderne lokalene i Dronningens gate 40. Vibratorer og pumper, kremer og kondomer – sjefen har definitivt ordene sine i behold.

– Vi skal være et sted som dekker hele bredden i folks seksualitet. En forhandler som kjenner voksne folks behov til fingerspissene, understreker hun.

Sjekk ut nettbutikken til Erotikk1 her

– Fra det helt enkle til det mer ekstreme?

– Akkurat. Og vi er ledende i Norge på utvalg, pris og kompetanse, legger hun til.

Stort kundespekter

Utenfor Erotikk1 i Dronningens gate 40 står bussene og venter på grønt lys. Vinteren har tatt skikkelig grep i bybildet. Inne i butikken beveger et voksent par langs hyllene. De stopper opp nå og da. Diskuterer. Smiler. Ved inngangsdøren rister tre unge kvinner på paraplyene, gløtter søkende rundt før de sikter seg mot veggen med sexy undertøy av typen du slett ikke finner på Hennes og Mauritz.

– Hvem er den typiske kunden hos dere?

Jannice smiler. Hun må tenke seg om.

– Vet du, det er veldig vanskelig å svare på. Det kommer mange par hit sammen. Det er damer som skal kjøpe seg et leketøy å kose seg med. Det er menn som kanskje er på utkikk etter en gave til kjæresten. De kjøper gjerne med seg noe til seg selv i samme slengen. Spekteret er voldsomt vidt, forteller hun.

Det samme er alderspennet.

– Da snakker vi alt fra studenter til de som bruker rullator. Det er rett og slett mennesker som har lyst til å krydre sexlivet sitt. Både single og de som er i et forhold. Noen eksakt kjønnsfordeling har jeg ikke, men den er ikke langt unna 50-50, påpeker hun.

Åpenhet og diskresjon

De som har levd noen år husker kanskje forretningen Gelico som holdt hus i ei lita veit nedenfor Leuthenhaven i mange tiår. Det var hit man dro i «gamle dager» dersom man skulle kjøpe sexleketøy og litteratur man ikke fant på Narvesen. Svært mye har forandret seg i Trondheim siden den gangen. Heldigvis vil mange mene.

– En positiv utvikling?

– Helt klart. Det er mye større åpenhet rundt sex og seksualitet i dag. Langt mindre skambetont. Og det er et fantastisk framskritt. Samtidig vet vi at noen synes det er litt vanskelig. Derfor er diskresjon enormt viktig for oss. Vi tar vare på kundene våre, understreker hun.

En viktig del av omsetningen til Erotikk1 skjer gjennom netthandel.

– Den er voksende. Mange bestiller varer gjennom nettbutikken vår. Andre henter varene direkte her i butikken etter å ha bestilt de på nettsiden vår.

– Dere har ingen planer om avvikle den fysiske butikken?

– Slett ikke. Det er uhyre viktig for oss å kunne møte kundene ansikt til ansikt dersom de har spørsmål og ting de lurer på.  Det handler om service, helt enkelt. Man leser jo mye om at butikkene i Midtbyen sliter på grunn av netthandelen, men vi skal være et sted der kundene kan møte mennesker av kjøtt og blod.

Bondage

– Dette  er en produktserie som heter Avalon. Det er produkter som vi  har designet og utviklet selv, forteller butikksjefen.

På veggen foran henne henger det spanskrør med gummibelegg, halsbånd, korsetter, pisker og intrikate lærinnretninger tett i tett. Her inne er det bondage som gjelder. Tradisjonelt en kuriøs øvelse for de spesielt interesserte, men også her står gamle forestillinger for fall.

– Filmen «Fifty shades of gray» er det mange som har sett. Den har nok brutt ned noen barrier, mener hun.

– Endel har kanskje fått litt inspirasjon derfra?

– Ja, det tror jeg. Det merker vi tydelig på etterspørselen etter bondageprodukter. Nå skal det sies at bondage er et stort begrep, fra pisk på baken til langt røffere tak. Og da kommer vi tilbake til det jeg sa innledningsvis – folk er forskjellige, smiler hun.

Trygghet

– Sex handler om å ta vare på seg selv og kroppen sin, og det er en av grunnen til at vi har lansert nettsiden www.seksuell-helse.no. Der vi setter spesielt fokus på folks seksuelle helse. Et sted der du finner en hel rekke spesialartikler tilpasset ulike behov.

– En ny satsing for dere?

– Det kan du si. Vi i Erotikk1 har lyst til å fokusere på de helsebringende effektene av et godt sexliv, for de er mange og viktige. Det er sant om man er hetro, homo og alt imellom, sier Jannice bak disken.

Det er fem år siden Erotikk1 åpnet dørene i Trondheim. Kompetansen og kunnskapen som finnes i butikken strekker seg adskillig lenger tilbake.

– Vi kjenner behovene til kundene og kan markedet. Samtidig følger vi utviklingen av nye produkter tett hele tiden. De som kommer til Erotikk1 skal føle seg ivaretatt.

– Det handler om trygghet?

– Absolutt.

Sjekk ut nettbutikken til Erotikk1 her