Agape-innehaver Bjørg Thun Braathen og hennes ansatte anbefaler både brude- og selskapskjoler til kundene sine. I dag er det hennes faste kunde Åse-Rakel Bøhn som er innom for å få hjelp til å finne nytt sceneantrekk.

– Bjørg får meg alltid til å føle meg så fin! Hun er suveren til å finne akkurat det jeg trenger, sier artisten og operasangeren.

Åse-Rakel skal spille julekonserter i fem ulike kirker på sin Trøndelagsturne i desember, og til slike anledninger synes hun det passer godt å ha et ekstra fint antrekk. Bjørg og Cathrine kommer med smykker, sjal og sko. Riktig tilbehør er viktig.

Image with visual paralax effect

”Drømmekjolen”
–Det viktigste for meg er at jeg kan bevege meg og at jeg føler meg vel i den, sier Åse-Rakel mens hun svinger seg foran speilet i en dyp grønn kjole som Bjørg har plukket fram.

I de aller fleste tilfellene slår hun til på den første kjolen hun prøver. I likhet med 95 prosent av kundene, kan Bjørg bekrefte.

–Første kjolen hun kommer med; den skal jeg ha, tenker jeg – det skjer hver gang det, sier Åse Rakel og begynner å snakke om kirkekonsertene hun snart skal ut på.

Ti års erfaring har gitt Bjørg og Cathrine god erfaring med å se an kunden, uansett type.

–Vi hjelper kunden med å anbefale kjole etter riktig størrelse og fasong, det er jo helt avgjørende! sier Bjørg mens hun fester en brosje på Åse-Rakels kjole.

Stor plass, lyse lokaler og romslighet til å ta seg god tid. Det er avgjørende når man skal finne den rette kjolen.  Enten du skal stå brud, eller være med i en annen spesiell anledning.

–Ikke alle damer er størrelse 36 vet du, og vi vil gjerne bevise at alle kan finne den rette kjolen uansett størrelse og fasong, sier Bjørg.

–En hatt er ofte prikken over i-en, konstaterer Agape-innehaver Bjørg Thun Braathen. Hun mener at vi nordmenn gjerne kunne brukt hodepryd litt oftere.

Med dette som hovedmotivasjon har hun siden 2006 drevet Agape i Trondheim. Det var egne erfaringer fra datteren Cathrines bryllupsforberedelser for 11 år siden som gjorde at den tidligere administrasjons- og kurssekretæren i det hele tatt startet egen brudesalong og kjolebutikk.

– Jeg og Cathrine trålet byen rundt da hun skulle gifte seg i 2005, men fant ingenting som passet.

Etter å ha prøvd massevis av kjoler med helt feil fasong, fant de til slutt den rette kjolen i magasinet ”Ditt Bryllup”. Bjørg tok kontakt med forhandleren Agape i Stavanger, nå Agape Sandnes.

–Da jeg spurte om de hadde forhandler i Trondheim svarte de nei, men understreket at ”det skulle vi gjerne hatt!”

Ett og et halvt år senere var Agape i Trondheim etablert, med både mor og datter bak disken. Nå i desember feirer de 10 års-jubileum.

– Jeg startet forsiktig for ti år siden i de gamle lokalene til bilforretningen Okkenhaug på Tyholt. Etter tre år og mange kjolesalg, vokste jeg ut av lokalene og fant denne gården.

-Bjørg er veldig flink til å se an hva som vil passe, ofte er det den første kjolen hun kommer med som blir den jeg velger, sier Åae-Rakel Bøhn.

Lokalene som Bjørg Thun Braathen snakker om ligger i en av de eldste bygårdene i Trondheim. Huset på hjørnet av Olav Tryggvasons gate og Søndre gate er også kjent som Matheson-gården, og ble kåret til byens fineste bygård under Tusenårsjubileet i 1997.

–Jeg har lyst til å begynne å kalle det Agape-gården, sier Bjørg med sin rungende latter.

Da hun som innehaver av Agape Trondheim overtok lokalene etter Moxness-klinikken i 2009, måtte vegger og operasjonssaler vike for bryllupsantrekk og selskapskjoler i alle størrelser.

Trofaste kunder
Mange av deres faste kunder har handlet her siden starten. Andre har ”droppet inn” i ren desperasjon over å mangle den rette kjolen.

–Vi hadde en kunde innom her forleden som hadde kjøpt fire kjoler på nettet og ingen av dem passet! Hun skulle gifte seg to dager senere, forteller Bjørg.

Men som den personlig engasjerte kjoleselgeren hun er, og med satsing på direktesalg fra butikk, klarte de å levere og kunden ble fornøyd.

I butikken til Bjørg blir ingenting overlatt til tilfeldighetene. De starter alltid med en liten samtale i forkant om invitasjoner, dresskode, hvilken type bryllup eller fest det er snakk om, og ikke minst budsjettet til kundene.

–Det er veldig viktig at kunden selv «føler» kjolen og at det er denne kjolen som er riktig, nemlig «drømmekjolen»! sier Bjørg.

Image with visual paralax effect

Store damer
Utvalget spenner fra størrelse 26 til 62. Når Bjørg og datteren deltar på brudeshow insisterer de alltid på å ha med både kjoler og modeller i alle størrelsene.

–Kundene kommer ofte etterpå og takker oss for at vi har med store modeller, sånn at de kan få se at ulike fasonger og snitt også kan passe dem. For selv store damer har jo forskjellige fasonger, sier Bjørg engasjert.

Selskapskjolene til Agape er norske designerkjoler av den klassiske sorten, men finnes i alle størrelser og fasonger.

–Vi styler alltid med matchende tilbehør ut i fra kunden som person, og ikke minst spør vi hvilken type bryllup eller fest de skal på.

Bryllup, julebord, cruise, sceneantrekk, middag på Slottet, skoleball, cocktailselskap, smokingselskap, Grand Galla selskap – eller studenter som skal på UKA-ball. Det er mange anledninger for en selskapskjole, og dresskoder å forholde seg til.

–For de som mottar invitasjoner med dresskode er det viktig å forholde seg til dette, sier Bjørg.

Hodepryd i mange farger befinner seg på øverste hylle og vitner om at dette er en butikk man kan drømme seg litt bort i.

Vi forlater lokalene til Bjørg med et smil, og med tanken om at inni enhver kvinne bor det en prinsesse.

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre