Oppsiktsvekkende tall om holdninger

«Jeg skal begynne på treningssenter snart, jeg må bare trene litt først» – det er en uttalelse jeg har hørt mange ganger. Det vitner om at ganske mange tror man må være bra trent før man begynner. Kombinert med frykten for å gjøre feil eller at man skal få alle øynene på seg, fører dette til at terskelen for å begynne på et stort treningssenter, blir unødvendig høy. Så vi ønsker å vise at trening faktisk er for alle, forteller Monica Berg, media- og kommunikasjonsansvarlig i 3T.

I en fersk undersøkelse ble medlemmene på 3T spurt om å oppgi grunnen til at de trente. Og de som ikke trener, ble spurt om hva de tror er årsaken til at folk trener.

Monica Berg hos 3T fant noen veldig interessante tall:

  • Nesten 60 prosent av 3Ts medlemmer trener fordi de ønsker å sikre god helse.
  • 30 prosent av de som ikke trener, oppgir at de tror folk trener fordi man ønsker å se bra ut.
  • I realiteten er det bare sju prosent av medlemmene som trener fordi de vil se bra ut.

Trener og koser seg med mat

3T-Ilsvika en tirsdag morgen. På en av tredemøllene jogger Anders Foss Bækkevold (36) så svetten renner.

Som salgs- og markedskonsulent i Retura – og firebarnsfar – har Anders en svært hektisk hverdag. Og han innrømmer det gjerne: Han liker å kose seg med god mat, og er med over 100 kilo ingen sylfide. Altså, han er som mange av oss.

Bli 3T-medlem nå og tren gratis til 1. mars!

Likevel trener Anders flere dager i uka på 3T, noen ganger også grytidlig på morgenen. For firebarnsfaren handler treningen riktignok ikke om å få six-pack eller sprettrumpe.

Så hvorfor trener han?

– Jeg trener på 3T for å holde meg i form. Jeg får så mye overskudd av treningen, jeg blir gladere og jeg tenker mer kreativt. Og jeg får energi til å takle stresset på jobben og med barna, slår Anders fast.

Firebarnsfaren gjenspeiler på mange måter det bildet som 3T har fått gjennom undersøkelsen.

Anders bidrar gladelig til å senke terskelen for å begynne på treningssenter:

Image with visual paralax effect

Får god hjelp. Tommy Moen Tharaldsen er personlig trener ved 3T-Ilsvika. Han har hjulpet Anders Foss Bækkevold (36) med å nå personlige mål, og kjenne mestringsfølelse og trivsel rundt treningen.

Det er derfor han også har sin egen profil på Instagram hvor han legger ut innslag fra treningshverdagen. Firebarnsfaren får nemlig selv så mange positive opplevelser av å trene.

Han har nådd store personlige mål, som å løpe halvmaraton og å løfte nesten dobbelt av sin kroppsvekt. Og:

– Jeg kan komme på jobb etter morgentreningen, sprudlende og full av energi. Og de blikkene jeg da får fra halvsøvnige kolleger som henger over kaffekoppen, er ubetalelige, flirer han.

– Det er bevisst at jeg forteller andre om meg selv. Jeg ønsker at familie, venner og kolleger skal prøve det jeg har gjort, og komme i form. Og jeg ønsker å hjelpe andre til å bli fornøyd med seg selv slik de er, forteller Anders engasjert.

Det er slike verdier også 3T slår et slag for.

– Vi ønsker å vise at trening ikke må være en negativ ting man må gjøre for å unngå å bli syk eller overvektig, men at trening er noe man har lyst til å gjøre for å oppnå noe positivt, som god helse, en aktiv livsstil, lykke og mestringsfølelse, forteller Monica Berg i 3T.

Vil få folk opp av sofaen

For å få familiekabalen til å gå opp trener Anders på ulike 3T-sentre i Trondheim. Noen ganger trener han på 3T-Ilsvika, andre ganger på 3T-Leangen. I helgene trener han på 3T-Rosten, for der er det gratis barnepass. Anders roser 3T for det allsidige tilbudet som treningskjeden gir.

– 3T er for alle. Her blir du så godt mottatt av fordomsfrie og hyggelige folk. Det er en folkelig og allsidig treningskjede som er tilrettelagt for at alle skal kunne trene, uansett forutsetninger. Her er det cageball for kompisgjengen, svømming for pensjonistene og barnepass. Her kan du spise gratis frokost om morgenen, og her finnes det sosiale sittegrupper hvor du kan ta en kaffe og få gode bekjentskaper.

Image with visual paralax effect

Fornøyd med seg selv. Anders Foss Bækkevold (36) mener det alltid vil finnes de som er bedre trent enn en selv på et treningssenter. Men det er ikke det trening handler om. Trening handler om å bli fornøyd med seg selv.

Anders er bekymret for folkehelsen, og tror mange lider under stillesittende jobber og lite mosjon i hverdagen. Han har derfor en klar oppfordring til de som vegrer seg for å tråkke over dørstokken til et treningssenter.

– Folk i sofaen må komme og se at det overhodet ikke er farlig å trene her. Det er bare moro. Og hvis det er det du ønsker, kan du for eksempel gå på ei tredemølle her i en time samtidig som du ser favorittprogrammet på TV. Det er mye bedre enn å ligge hjemme på sofaen.

Bli 3T-medlem nå og tren gratis til 1. mars!