– Prøv for eksempel rødspetta eller mitt hjemmelagede karbonadesmørbrød. Gjort etter alle kunstens regler. Knallgodt om jeg skal si det selv, gliser Melderis, toppkokk med internasjonal erfaring.

Lunsj-tipset er å teste ut smørbrødene, som er i en egen klasse. Har du ikke sjekket ut rekesmørbrødet, er det bare å hive seg rundt. Byens desidert beste, sier mange. Med et berg av voksne, håndpillede grønlandsreker på. Serveres med egg, avocado, knasende salat og Hallmanns majones til. Til hyggelige 149,-.

Kjøkkenet er nå i full drift, og på Krambua går det fortsatt i bunnsolid, vellaget og smaksrik mat. Ingen snarveier tas på dette kjøkkenet. Vi snakker om retter som Bacalao, danske smørbrød med hjemmelaget leverpostei og fyrrig pasta med chorizo. Blant mye annet. Og selvfølgelig et flaggskip av en burger, med hjemmelaget dressing der chipsen også er som den skal være: Sprø og spenstig.

Godt å komme i gang igjen

Nå skal vi ikke dvele så mye ved viruset, og heller se fremover. Men det kom som et sjokk på oss alle – også for gjengen på Krambua som virkelig hadde fått sving på sakene, etter å ha totalrenovert både lokaler, kjøkken og meny. Da bråstoppen kom var det fullt hus, operapub, jazzklubb og blueskonserter. Storfornøyde gjester og omsetningsrekorder:

– Det er jammen godt å komme i gang igjen. Og det er fint å se at midtbyen sakte med sikkert åpner opp og at folk er på vei tilbake. Vi har savnet gjestene våre, og etter tilbakemeldingene og dømme, så er det tydelig at mange har savnet oss også. Nå håper jeg bare at så mange som mulig av mine dyktige kolleger i midtbyen kommer seg helskinnet gjennom krisa og at vi opplever så få konkurser som mulig. Tida som kommer blir tøff for mange. Det skal betales moms og feriepenger om kort tid. Så oppfordringen min til Trondheims befolkning er at aldri har det vært viktigere å bruke byen. Nå må vi få fart på Trondheim igjen, smiler kramkaren sjøl, Thomas Haug.

Koronakrisen har på ingen måte rokket ved drømmen om Krambua: Den står bom fast:

–  Drømmen er fortsatt å skape Trondheims møteplass nummer 1. Jeg har det beste laget på plass. Nå bretter vi opp ermene og gir av oss selv: Mitt løfte til gjestene er solid og vellaget mat og en atmosfære som du bare kan oppleve hos oss på Krambua.

Jazzen kommer tilbake!

– Vi skal fortsette der vi slapp med å fylle Krambua med musikk og kulturopplevelser fra øverste hylle. Operapub skal selvsagt fortsette. Utrolige flinke utøvere som synger så vakkert at voksne mannfolk griner. Og endelig, jazzen kommer tilbake! 27. juni er det full rulle med ingen ringere enn  Jolly Jumper & Big Moe Jimbo Bambom Jambo-band. Men her må du kjenne din besøkelsestid. Vi har plass til 110 personer, så her er det først til mølla. Det  lønner det seg å bestille bord, tipser Haug.