Så hvem er disse to trønderske ungjentene som drømmer om å gå i Mona Grudts fotspor? Her forteller de to finalistene Caroline Birkelund og Eirin Myrvang Berg litt om seg selv:

Eirin: Jeg er ei utadvendt og positiv jente på 20 år som kommer fra Jakobsli. Etter jeg var ferdig på videregående i fjor vår har jeg valgt å ta et friår hvor jeg har jobbet på Subway, samtidig som jeg har jobbet med konkurransen. Etter sommeren starter på spansk årsstudium på NTNU. Valget falt på det fordi jeg liker å lære om andre kulturer og språk, og det er veldig greit å kunne enda et verdensspråk i tillegg til engelsk. Har alltid hatt en drøm om å bli veterinær fra liten alder på grunn av min interesse for dyr, og spesielt hunder, men det har blitt lagt litt på hylla for å se om det er andre studier som passer meg også. Jeg er singel.

Caroline: Jeg er ei jente på 20 år som kommer fra Malvik. Jeg er ei blid og utadvendt jente som liker å by på meg selv. På fritiden studerer jeg markedsføringsledelse på BI og jobber i klesbutikk. Samtidig som jeg også tilbringer mye tid med venner og kjæresten. Mine interesserer er media/foto og mote, og jeg drømmer om å jobbe med noe innen dette en gang i fremtiden.

Image with visual paralax effect

– Hvordan møtte dere hverandre?

Eirin: Vi gikk på samme videregående skole, men ble kjent med hverandre gjennom konkurransen. Vi visste om hverandre men hadde ikke møtt hverandre på ordentlig før det første kurset i september.

ANNONSE:

Caroline: Jeg og Eirin hadde vårt første ordentlige møte på misseskolen gjennom Miss Norway i september i fjor. Vi hadde begge gått på Charlottenlund VGS og visste om hverandre, men vi hadde egentlig aldri fått hilst på hverandre. Vi gikk jo sto forskjellige linjer og det er en stor skole.

– Hvem ser dere opp til?

Eirin: For å være helt ærlig så har jeg egentlig ikke én spesiell person som mitt forbilde. Jeg ser opp til folk som tør å skille seg ut, står for det de mener og som nødvendigvis ikke følger strømmen.

Image with visual paralax effect

Caroline: Jeg ser opp til de som er seg selv 100 prosent og tør å gå etter drømmene sine. Folk som ikke bryr seg om hva andre tenker og tør å være den de ønsker å være.

– Hvorfor Miss Norway?

Eirin: Jeg ville utfordre meg selv og prøve noe nytt, og da så jeg på Miss Norway som en fin mulighet. Det var en spontan avgjørelse å melde seg på. Jeg hadde ikke så mye peiling på hva konkurransen egentlig gikk ut på. Den dag i dag er jeg veldig glad for at jeg tok den avgjørelsen.

Caroline: Min deltagelse i Miss Norway var egentlig en veldig spontan avgjørelse. Jeg kom over konkurransen gjennom en venninne og tenke «hvorfor ikke». Jeg ønsket noe nytt i hverdagen, jeg var litt lei av det samme gamle og ville prøve noe annerledes. Kaste meg ut i noe helt nytt. Noe jeg er veldig glad for at jeg gjorde.

– Hvilke fritidssysler har dere?

Eirin: Jeg liker å bruke fritiden min på trening, eller å finne på nye ting. Er også glad i å lage god mat. Har tidligere vært aktiv håndball spiller fra jeg var 6 til 18 år, og har planer om å ta opp det til høsten. Ellers går mye av tiden til å være med venner og familie.

Caroline: På fritiden er jeg med venner og kjæresten. Jeg går også skole og jobber. Det varierer en del hva jeg ellers driver med. Men det siste året har mye av fritiden min dreid seg rundt Miss Norway.

– Hva er drømme jobben?

Eirin: Jeg har alltid drømt om å bli veterinær fra liten alder pga min interesse for dyr. Så det må absolutt være drømmejobben.

Caroline: Min drømme jobb må nok være å starte min egen nettbutikk hvor jeg selger kjente merker og klær som jeg selv liker, samt klær som jeg selv har vært med på å designe. Det er mulig denne drømmen endrer seg, men jeg vet at jeg ønsker å jobbe innen markedsføring og mote, samtidig som jeg ønsker en jobb hvor man har mulighet til å reise en del og oppleve verden.

–  Den beste ferien?

Eirin: Det er så mange plasser jeg kunne tenkt meg å dra på ferie til, så det er vanskelig å velge. Men en plass hvor man kan kombinere strandliv og opplevelser er perfekt. USA står i hvert fall på listen min over plasser jeg vil besøke.

Caroline: Den beste ferien ville vært med gode venner og kjæresten et sted hvor man får både strandliv og byliv. Et sted hvor det er mye å se og oppleve. Kanskje en roadtrip rundt i USA?

– Og nå har dere fått dere badedraktsponsorer. Hva er greia?

Eirin: Miss Norway er bygd opp etter et trappetrinnssytem med 6 ulike trappetrinn. For å komme til finalen må man fullføre alle disse som består av forskjellige aktiviteter, hvor av en av aktivitetene er å skaffe seg sponsorer. Jeg var så heldig at jeg nylig fikk med meg SHE Undertøy som en av mine sponsorer. Under finalen skal vi gå en catwalk med bikini, så da var det perfekt å inngå et samarbeid med dem.

Image with visual paralax effect

Her blogger Eirin om SHE undertøy

Caroline: Det er mye hardt arbeid og disse poengene er svært viktige i konkurransen. På finaledagen vil dommerne se på poeng og våre prestasjoner på scenen. Grunnen til at jeg valgte å skaffe meg en badedraktsponsor er fordi vi skal gå i bikini på finalen og tenkte at her var det muligheter til et bra samarbeid. Da jeg kom over Pikant Under kontaktet jeg de raskt og de ble med på laget, noe jeg er veldig fornøyd med.

Her blogger Caroline om Pikant Under

– Caroline, hvorfor er Eirin den rette vinne Miss Norway?

– Eirin er den rette vinneren til Miss Norway fordi hun har et godt hjerte og flotte verdier som gjør henne til en god representant for Norge. Hun er også et sunt og godt forbilde for andre, noe jeg mener er svært viktig. Ellers har Eirin en kjempefin utstråling og har alltid et smil på lur. Hun er ei jente som fortjener å bli Miss Norway 2017.

Eirin, hvorfor er Caroline den rette vinneren av Miss Norway?

– Fordi hun har jobbet hardt hele veien, står for gode verdier og er en person som har evnen til å nå ut til mange. Hun er et godt forbilde som unge kan se opp til, noe som er veldig viktig. I tillegg er hun veldig utadvendt og positiv, noe som er gode egenskaper å ha generelt men også som vinneren av Miss Norway. Derfor vil jeg si at Caroline absolutt er en verdig vinner!

Image with visual paralax effect

– Blir dere skuffa om det ikke går veien?

Eirin: Når jeg meldte meg på for 1 år siden hadde jeg aldri sett for meg at jeg skulle komme så langt som jeg har gjort. Nå som jeg står i finalen og muligheten for å vinne faktisk er der, så vil man selvfølgelig vinne. På en måte blir jeg sikkert litt skuffet, men samtidig ikke. Uansett utfall er jeg veldig stolt av meg selv og min innsats!

Caroline: Nei, altså selvfølgelig har jeg lyst til å vinne. Men jeg er stolt av meg selv uansett hvordan resultatet blir. Dette har vært en kjempefin opplevelse og jeg tar med meg alle nye erfaringer og minner videre.