Jørn Halvorsen og Victoria Skram i Vinde Tilkomstteknikk AS på Heimdal (foto: Paul J. Aune).

De kalles oljebransjens edderkopper. Med tau og klatreutstyr tar de seg frem til de mest utilgjengelige delene av en konstruksjon for å inspisere eller utføre teknisk arbeid. På de mest utsatte stedene  – der ingen andre kommer til.

Følg Næringslivsavisa på Facebook

Vinde Tilkomstteknikk AS  holder til på Heimdal og drives av en gjeng grundere som har gjort hobby og lidenskap til lønnsom gasellebedrift:

– I bunnen ligger klatreinteressen. Men vi driver bra business også, fastslår daglig leder Jørn Halvorsen overfor Næringslivsavisa.

Image with visual paralax effect

Vinde er kåret til gasellebedrift for tredje året på rad. Siden oppstarten i 2007 har omsetningen steget til rundt 14 millioner kroner. Bedriften har et 30-talls tilknyttede ingeniører, elektrikere og tekniske fagarbeidere som har det til felles at de liker å henge i et tau mens de jobber

Victoria Skram er ingeniør og HMS-koordinator. Hun trives svært godt med å kombinere kontorjobb med fysiske utfordringer i klatretauet:

– Jeg var ikke i tvil etter at jeg leste en sak om tilkomstteknikk i Teknisk Ukeblad. Jeg bestemte meg raskt for at dette ville jeg jobbe med, sier Skram.

Image with visual paralax effect

– Bytt ut stillaset

Omtrent 80 prosent av Vindes omsetningen kommer fra oljeindustrien. Men Halvorsen og kollegene i Vinde mener flere bransjer bør benytte seg av denne typen spisskompetanse:

– Vi  tar gjerne tilkomstteknikken til landjorda. Byggebransjen kan i enkelte tilfeller spare mye penger på å benytte seg av oss. Det er dyrt å sette opp et stilas. Dessuten er tilkomstteknikk sikrere og forbundet med færre ulykker. Vi har en ekstrem fokus på sikkerhet, sier Halvorsen, som understreker at jobben ikke er så krevende som den kan virke ved første øyekast:

– Du må faktisk ikke være i superform. Men det er klart: Det er en grense for hvor mye «daukjøtt» du kan ha på kroppen for å gjøre jobben, avslutter Halvorsen.

Følg Næringslivsavisa på Facebook

Image with visual paralax effect