Den offisielle åpningen av filmfestivalen Kosmorama er imorgen, men tjuvstarter allerede kl 15 idag. Da vises den sør-koreanske filmen «Kammerpiken» fra 2016.

Filmen er et storslått krimdrama av veteranregissør Chan-wook Park, og har blitt hyllet for sin frigjørende portrettering av kvinnelig seksualitet.

«Kammerpiken» er den første av nærmere 300 filmvisninger på Nova de neste dagene.

Kosmorama byr i år på til sammen 80 filmer på programmet, fordelt på 8 ulike serier. I tillegg vil det bli en rekke arrangementer blant annet på Kunsthallen og Sellanraa.

Dessuten blir det egen filmfestival for barn når Kosmokids arrangeres i helgen.

Det blir også i år anledning til å skjerpe ganen når kulinarisk kino arrangeres også i år. Dette har etterhvert blitt en fast tradisjon i festivalen og i år er det den danske «NOMA – My perfect storm» og dokumentarfilmen «In Defense of food» som er valgt ut.

Begge disse filmvisningene har ulike matarrangementer knyttet til seg og har derfor en egen pris med eget billettsalg.

Les mer om kulinarisk kino under Kosmorama 2017 her.

Linda Helleland (H). Foto: Høyre.

Når den røde løperen rulles ut før den offisielle åpningsfilmen «Kjempen» kl 20 i morgen, er det både med festivalstab, frivillige, festivalgjengere og prominente gjester til stede.

– Dette er andre gang Helleland besøker festivalen som kulturminister. I 2016 deltok hun på Kanonprisutdelingen.

Vi setter stor pris på at hun også i år tar turen til Kosmorama, sier Kosmorama-direktør Silje Engeness.

Skuespillerne Johan Kylén og Christian Andrén fra den svenske prisvinnende «Kjempen» er tilstede på åpningsarrangementet imorgen.

Også vinneren av årets NTNU Filmpris vil bli offentliggjort på samme arrangement. Her står det mellom tre ulike filmarbeidere fra byen og regionen som alle på hver sin måte har satt sitt preg på Trøndelag som filmregion.

Festivaldirektør Silje Engeness har sett fram til åpningsdagen i lang tid, og gleder seg over at så mange har kjøpt billetter til filmene allerede.

Kosmorama-direktør Silje Engeness gleder seg til nok en utgave av Trondheim Internasjonale Filmfestival og håper at mange gamle og nye festivalgjengere tar turen til kinomørket på Nova den kommende uken.

Er du nysgjerrig på hvilke 80 filmer som skal vises den kommende uka kan du sjekke ut hele programmet her.