– Vi vil presentere noen av de mange tilbudene innen kultur og reiseliv som finnes både her i byen og i regionen forøvrig, og inspirere folk til å bli bedre kjent med alle de unike opplevelsene, forteller markedsansvarlig i Visit Trondheim, Sunniva Evjen.

Hun håper at dette kan inspirere til å gi en annerledes julegave.

Og timingen er ikke tilfeldig.

Oppdag nye steder

– Mange kjører Black Friday tilbud hele denne uken, og vi vet at fredag sannsynligvis blir en rekordstor handledag for nordmenn, men vi oppfordrer faktisk til å gi noe annet, som blir sittende igjen som et minne og en positiv opplevelse i seg selv, sier Evjen.

– Dette er jo også mye mer bærekraftig, og blir en liten motvekt til Black Friday som arrangeres samme dag, legger Evjen til.

Sunniva Evjen fra Visit Trondheim og Karin Fuglem fra Trøndelag Reiseliv ønsker velkommen til et tre dager langt julemarked for opplevelser i helgen.

Hun understreker at de ikke er ute etter å ødelegge julegleden for de som gjerne vil handle ting, men heller tilbyr et alternativ, som gir deg muligheten til å tenke litt annerledes.

– Folk har nok skjerf og luer og ting, det å gi bort en opplevelse kan gi deg mulighet til å reise til nye steder i din egen region, oppleve folk og steder og severdigheter du kanskje bare har hørt om, men aldri vært på selv, forteller Evjen.

Bærekraftig

Sammen med sin kollega i Trøndelag reiseliv, Karin Fuglem, inviterer hun til et lite mini-marked på Turistinformasjonen førstkommende helg.

Alle de ulike menneskene du kan møte førstkommende fredag, lørdag og søndag har en ting til felles: de tilbyr immaterielle gaver.

Visit Trondheim skal selv presentere sine mange byvandringer, enten det er kaffe-walk, gourmet-walk, fiske-walk eller burger-walk.

Image with visual paralax effect

Hva er en trøndersk opplevelse? Svaret finner du kanskje i helgen når Visit Trondheim og Trøndelag Reiseliv inviterer til åpent hus i Turistinformasjonen fredag, lørdag og søndag.

Ellers kommer To rom og kjøkken med sine mange ulike mat- og vinkurs, Vitensenteret selger gavekort og årskort, utendørsspillet «Elden» på Røros kommer, og Stiklestad Nasjonale Kultursenter vil være til stede med  noen av sine folk for å fortelle om «Spelet om Heilag Olav».

Les om alle utstillerne under helgens arrangement

– De fleste har med seg ekstra gode tilbud som du bare får denne helgen, og vi ser fram til å skape en god stemning med pepperkaker og gløgg i lokalene våre i andre etasje i Nordre gate, sier Evjen.

En av de nyeste medlemmene er Nasjonalt Pilegrimssenter, som har satt sammen en pilegrimspakke for anledningen.

– Stadig flere oppdager gleden ved å vandre lange etapper over flere dager og uker. Hvorfor ikke gi bort en startpakke på pilegrimsvandring over Dovrefjell for en som er glad i naturen? foreslår Evjen.

Image with visual paralax effect

Etappen over Dovrefjell er en av de aller vakreste du kan oppleve som pilegrimsvandrer i Norge. Foto: David Tett.

Se byen fra en ny side

En av mange reiselivs – og opplevelsesaktører i byen som vil være å treffe i helgen er Trondheim Kajakk.

De er en lokal byaktør som siden 2008 har holdt kurs i kajakkpadling og som også tilbyr utleie av kajakker.

– Mange av de vi treffer er turister og i sommerhalvåret har vi naturlig nok større pågang enn ellers, forteller koordinator i Trondheim Kajakk, Sandra de Rijcke.

Sandra de Rijcke fra Trondheim Kajakk er en av flere reiselivsaktører du kan møte når Turistinformasjonen har «åpent hus» i helga.

– Vi holer også kurs og kan opplegg for vennegrupper og bedrifter som ønsker en felles opplevelse til teambuilding og lignende, fortsetter hun.

Hun er selv fra Nederland og har forelsket seg i byen etter å ha tatt sin mastergrad her.

De Rijcke er imponert over de flotte mulighetene som finnes til å oppleve byen fra vannkanten.

Hun gleder seg til å fortelle mer om kajakkpadling til de som kommer innom Turistinformasjonen i helgen.

– Kajakkpadling i Trondheim kan være litt av en opplevelse, både som en avkobling en ettermiddag eller som en litt større opplevelse når du melder deg på et kurs,.

Image with visual paralax effect

En tur langs Nidelva i kajakk tar litt over en time og vil garantert gi deg en smak på «Byen som møter vannet».

–  Følg Nidelva gjennom hele byen i kajakk og se Trondheim fra en helt ny vinkel! Det er litt av en opplevelse  – til alle årstider, anbefaler de Rijcke.