Timbuktu er aktuell med sin egen selvbiografi «En dråpe midnatt – en familiehistorie».

Fredag markerer Trondheim Folkebibliotek den norske utgivelsen med en samtale mellom Timbuktu og Martin Bjørnersen – norsk journalistikks rap-nestor.

Jason Diakité, med det mer kjente kunstnernavnet Timbuktu, er en av Sveriges største artister.

Med sin karakteristiske Skåne-dialekt, har han gjort stor suksess med fengende hip-hop-låter som «Det löser sej» og «Alla vill til himmelen, men ingen vill dö».

Diakité har også markert seg som en «rettighetsforkjemper» og har stått opp mot rasisme og annen urettferdighet.

Timbuktus selvbiografi «En dråpe midnatt – en familiehistorie» kommer nå på norsk. Fredag markerer Trondheim Folkebibliotek utgivelsen med en samtale på biblioteket mellom Diakité og norsk journalistikks rap-nestor Martin Bjørnersen.

Timbuktu forteller i et intervju på NRK P2 i dag at han ikke er pessimistisk med tanke på den nye amerikanske presidenten, men han legger heller ikke skjul på at det meste vil bli mye, mye bedre etter Trump.

– Jeg tror det vil bli gode tider for hip-hopen i USA nå, den trenger sterke historier, sier han til «Spillerom» på NRK P2.

Boken har blitt svært godt mottatt i Sverige, og her i Norge er det også store forventninger til utgivelsen.

Timbuktu har også uttalt seg om det amerikanske presidentvalget ved en rekke anledninger, og har vært en stor fan av Obama i den tiden han har vært i førersetet i Det Hvite Hus.

Han har til og med samplet inn et utdrag der Obama snakker om hip-hop, i en av låtene sine.

Følg Trondheim24 på Facebook og Instagram!

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre