I tillegg til konserter, festivalstemning, foredrag og konferansearrangement for delagater fra norsk og utenlands musikkpressse vil det også bli holdt masterclasser i låtskriving i Øra Studio under helgens Trondheim Calling.

I samarbeid med Nord universitet har festivalen invitert studiolegender fra inn og utland.

– Disse skal holde masterclasser i Øra Studio til våre deltagere og musikkstudenter fra regionen, sier Ryjord.

Thomas Ryjord i Trondheim Calling samarbeider med Nord Universitet og førsteamanuensis Hans Jørgen Støp. I år tilbyr de masterclasser med studiolegender for studenter fra hele regionen.

Sammen med musiker, låtskriver og førsteamanuensis Hans Jørgen Støp ved Nord Universitet ser Ryjord fram til å få besøk av engelske Phill Brown – en produsentlegende som har jobbet siden 60-tallet med artister som The Rolling Stones, Bob Marley, Dawid Bowie, Talk Talk og Dido.

–Øra Studio er ett av byens flotteste studio, og har plass til masse folk, både til opptak og til samlinger som dette, sier Ryjord.

Kåre Vestrheim og Mike Hartung er norges fremste produsent-duo og har produsert over et dusin album som har vunnet spellemannspris, blant annet Odd Nordstoga, Highaskite, Åge Aleksandersen, Marit Larsen, Motorpsycho og flere andre.

Hans Jørgen Støp er førsteamanuensis ved Nord Universitet, avdeling for musikk i Levanger.

Som vokalist i bandet Locomotives på 1990-tallet har han selv hatt stor sukses som plateartist, opplevd livet på veien som rockestjerne, og vet godt hva musikkbransjen handler om.

–Mange bransjefestivaler har utelukkende fokus på de utenommusikalske aspektene ved musikkbransjen. Gjennom å tilby workshops som omhandler selve utøvelsen og produksjonen av musikk, så retter man blikket mot kvaliteten på «varen». For en artist er kvalitetssikring en forutsetning for å lykkes, uavhengig av hvilken sjanger man tilhører, forteller Støp.

Han gleder seg til å ta med seg sine musikkstudenter og kommende låtskrivere til Trondheim Calling, og gir benytter anledningen til å rose det anerkjente studioet på Brattøra.

For Nord Universitet var det viktig å samarbeide med Trondheim Calling med dette som faglig innfallsvinkel og Øra Studio er også en naturlig setting for slike workshops, med den kvalitet de representerer, sier Støp.

I det gamle havnelageret på Brattøra i Trondheim holder en rekke musikk og kulturaktører hus. Åge Aleksandersen har kontor og studio i tårnet på toppen. I 4.etasje finner du Øra Studio. Kanskje blir det laget noen framtidige hits nettopp her i løpet av masterclassene som arrangeres her under helgens Trondheim Calling?

Kjente og anerkjente studiolegender kommer til Trondheim for å dele sin kunnskap – og kanskje avsløre noen hemmeligheter om hvordan man får en hit?

–Noen ganger er det «den ene låta» som virkelig skaper et gjennombrudd for en artist. Det er mye arbeid som ligger bak en godt produsert låt og disse folka kan fortelle mye om hvordan de har jobbet fram virkelig store hits, sier Ryjord.

Hva er høydepunktet for deg som festivalsjef?

–Den aller største gleden er at publikum i byen har omfavnet arrangementet i så stor grad og er så nysgjerrig på ny musikk!

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre