–Starmus Club har i Dokkhuset har vært en stor suksess fra første stund. I praksis lager jo Dokkhuset en festival i festivalen – og vi er en viktig del av MUS’en i Starmus!

Det forteller produsent og arrangør Arild Schei ved Dokkhuset Scene.

Etter fem kvelder med konserter og DJ’s under festivalen, er det i kveld er siste mulighet:

Ikveld avsluttes det hele med funky rytmer og en heidundrades fest.

Bak navnet Reggie got beats finner vi produsent, DJ og trommeslager Egil Reistadbakk.

I sitt studio i Trondheim produserer han disco i alle former, enten det er synthdrevet boogie, streit pop eller skitten house.

Musikken hans kan beskrives som leken og humørfylt, men er tydelig preget av godt håndverk og inngående sjangerkunnskap.

–Reggie Got Beats & The RGB Unit er kjent for sine bunnsolide liveshow, uovertrufne instrumentalister og energisk tilstedeværelse, vi gleder oss til ikveld, forteller arrangøren.

–Reggie Got Beats og The RGB Unit kommer på scenen med sine fete basslinjer, funky trommer, frekke gitar og skamløse vokal! Det blir en skikkelig fest av en avslutning på en uke der hele byen har sydet av aktivitet, sier Arild Schei ved Dokkhuset Scene.

Kortreiste musikere

Det hele startet søndag kveld med ekteparet Heidi Skjerve og Daniel Buner Formo, som er bosatt i Trondheim. Begge har sin bakgrunn fra Jazzlinja ved NTNU.

Den første konserten i regi av Starmus Club var deres tolkning av sanger av Tre Små Kinesere, i samarbeid med NTNU Jazzensemble.

Heidi Skjerve og Daniel Buner Formo tolket kjente sanger fra Tre Små Kinesere. Med seg på scenen hadde de NTNU Jazzensemble.

Tirsdag var det knyttet store forventninger til nok et radarpar fra byen, som har spilt sammen i en rekke sammenhenger, og som begge opplever internasjonal anerkjennelse på hvert sitt hold for tiden.

Ola Kvernberg og Kristoffer Lo inntok scenen på Nedre Elvehavn med et arsenal av musikkteknologi

Onsdag kveld var det akustisk musikk med Gjermund Larsen & Eirik Hegdal som for anledningen hadde med seg strykere fra Trondheimsolistene.

–Det var en veldig intens stund med et fantastisk og lydhørt publikum. Og det virket som Starmus-gjestene fikk en spesiell opplevelse, tilbakemeldingene har iallefall vært svært bra og det er veldig gledelig for oss som driver med dette til daglig, sier Schei.

Igår kveld var det Trondheim Jazzorkester og Trondheim Voices som fylte Dokkhuset med sitt særegne uttrykk, og som ifølge arrangørene viste hvor bredt både vokal- og jazzmusikken kan favne.

–Vi lever i en tidsalder hvor sjangerbegrepene strekkes kraftig nå, og det er veldig gledelig å kunne by på så mye forskjellig til et helt nytt tilreisende publikum, sier han.

Tett samarbeid

Alle musikerne som har vært på scenen under Starmus Club har en sterk tilknyttning til NTNU og Dokkhuset fra før.

–Vi viser fram det beste vi har i byen akkurat nå, med utgangspunkt i NTNU som musikkutdanning. Og vi er stolt av å kunne presentere dette for et nytt publikum under Starmus.

Ola Kvernberg og Kristoffer Lo inntok scenen på Dokkhuset under Starmus Club denne uka med et arsenal av musikkteknologi.

– Tilbakemeldingene så langt har vært helt fantastiske, sier han med et smil.

Arrangørene på Dokkhuset er ikke er fremmed for at dette kan bli gjentatt ved en senere anledning.

–Mange av de som har spilt under Starmus Club denne uka har jo nettopp sin utdanning fra Institutt for Musikk ved NTNU. Mange av de er fra Midt-Norge, og mange av de er ledende utøvere på sine felt, forteller Arild Schei.

-Det er jo klart at vi får noen ideer til hva vi kan spille på videre med dette som utgangspunkt, sier han, uten å røpe så mye mer.

-Vi må gjøre oss ferdig med hele uka først, så skal vi diskutere videre hva dette har betydd, sier han.

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre