Vi møter kompisene Rune Tonning og Morten Flagstad på Lobbyen, vegg i vegg med konsertscenen Verkstedhallen på Svartlamon. De sitter sammen med kompisene og korkollegene Jon Osen, Steinar Solberg og Ola Løken Kalsnes.

Det er like før ukas korøving for Svartlamon Hardkor starter, og alle har møtt opp litt tidligere for å snakke om konserten førstkommende lørdag.

–Det begynte med at vi hadde flere kompiser og nære venner som ble hardt rammet av kreftsykdom, og i det siste har flere av dem mistet livet. Det går så hardt inn på oss, og nå i den mørkeste tida på året når vi får de tyngste beskjedene, fikk vi lyst til å skape et lyspunkt i det som ellers føles så maktesløst, forteller Rune Tonning.

–Så da må vi gjøre det vi kan best, og det er å lage fest og arrangere konserter – vi må bidra med det vi kan, sier Rune.

Sammen med Morten Flagstad er han initiativtaker til konserten «Kompisen min – krafttak mot kreft», som arrangeres på Verkstedhallen nå i helga.

Korkompisene fikk med seg Kreftforeningen , og i samarbeid med Petter Spolén i Kreftforeningen har de nå jobbet siden oktober med en gedigen konsertkveld som blir en del av årets «Krafttak mot kreft».

Kompisene Morten Flagstad og Rune Tonning har tatt initiativ til konserten «Kompisen min – krafttak mot kreft» førstkommende lørdag på Verkstedhallen på Svartlamon.

Vi sitter på bakrommet bak scenen og drikker kaffe. Tar en kikk på plakaten. 17 band skal på scenen lørdag kveld, alle med tilknytning til nærmiljøet på Lademoen. I tillegg blir det også to konserter på nabopuben Ramp litt lenger bort i Strandveien på Svartlamon.

–Folka på Kudos (Mellomveien – red.anm) har også et arrangement denne kvelden, de støtter samme sak og ville gjøre noe i solidaritet med oss, sier Rune.

Arrangørene er overveldet over den positive responsen de har fått etter at de dro igang initiativet. Alle bandene stiller opp frivillig, og pengene går uavkortet til Kreftforeningen.

75 prosent av pengene som kommer inn til aksjonen «Krafttak mot kreft» går til forskning, resten går direkte til positive tiltak for de som er rammet. Vardesenteret på Øya er ett av dem, men også flere aktiviteter for kreftsyke og deres pårørende nyter godt av pengene som samles inn.

Annonsørinnhold: 

– For oss er taco kjærlighet, kultur, tradisjon og lykke. Selve livet!

Taco-restaurantene kommer og går i Trondheim. Men taco kan være så mye snodig Er du klar for en autentisk taco-opplevelse bør du finne veien til Restaurant Frida i Fjordgata.

Jon Osen, som også synger i koret, har sittet stille i sofaen en stund. Han melder seg på i samtalen:

–Men ikke glem at det kommer til å bli en kjempebra fest da!

De nikker og flirer og letter litt på trykket. Og understreker at de ikke bare vil snakke om det triste, om kreftsykdom, om død. Og alle er enige i at de ikke vil lage noen ordinær minnestund, det blir  i stedet en minifestival i ånden til kompisene – og dem selv.

Omtrent alle bandene på plakaten har en tilhørighet til bydelen, og noen har spilt sammen i årevis.

–Ta for eksempel The Daily Hum , de er et rent Svartlamon-band og skal spille 23 minutter i ett strekk fra sin nyeste utgivelse, forteller Rune.

– Og Rabies, ett av de alle første punkebanda i Norge, legger Jon til.

Andre navn på plakaten er Siri Størseth, kjent fra The Voice, som opptrer med bandet Siri and us. Både Svartlamon Hardkor og Svartlamon Damekor er med.  Bjørn Fjeldvær og Carsten Tourrenc. For ikke å glemme de gamle rockerne i Rig Twins og Black Laymens.

–God musikk, god stemning, god fest – det kan vi, sier Steinar Solberg med et smil.

Det er sterkt samhold mellom kompisene i Svartlamon Hardkor, og nå går de sammen om å lage en litt annerledes happening. Alt i musikkens tegn.

–Denne kvelden skal være en hyllest til de alle, en time-out fra det grusomme, en kveld med god musikk, gode venner, litt latter, en god klem og et klapp på skuldra. Vi skal stå sammen for dette kan ramme oss alle, avslutter Morten.

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre