Styreleder Terje Roll Danielsen understreket at det var et enstemmig teater som valgte Elisabeth Egseth Hansen til nye teatersjef.

Elisabeth Egseth Hansen ny teatersjef ved Trøndelag Teater from Trondheim24 on Vimeo.

Egseth har vært ansatt som dramaturg ved teatret siden 2012. og har på den kunstneriske siden vært en av de aller nærmeste medarbeiderne til nåværende teatersjef Kristian Seltun.

– Hun har en sterk forståelse av hva levende kunst er, og en bred kunstnerisk erfaring, og så er hun populær på huset, vi er alle veldig fornøyde med denne ansettelsen, forteller styreleder Terje Roll Danielsen.

Egseth fikk selv nyheten igår og møtte pressen med et stort og hjertelig smil da nyheten ble lansert i Theatercafeen i morges.

– Jeg har et nært og godt forhold til Trøndelag Teater allerede og gleder med veldig til å lede teatret sammen med en stor og meget dyktig stab, sier Hansen.

Image with visual paralax effect

– Jeg gleder meg veldig til å lage et godt reportoar og jobbe videre med en fantastisk dyktig stab som er her på huset, sier Elisabeth Egseth Hansen, ny teatersjef ved Trøndelag Teater.

Hansen er født og oppvokst i Trondheim og har vært mye på Trøndelag Teater helt siden hun selv var liten.

Flere unge skal i teateret

Å nå ut til barn og unge er en av hennes viktigste målsetninger.

– Vi ser at det er stadig flere unge som går i teatret, og som viser interesse for scenekunst, og dette ser jeg fram til å jobbe videre med.

Den nye teatersjefen vil formelt sett overta jobben etter Kristian Seltun 1. januar 2019, men starter på oppgavene allerede i 2018.

Lagre