– Det har vært 15-16 meldinger om feststøy i hele Trøndelag i natt, og det meste er fra nord, sier operasjonsleder Håvard Høyem mandag morgen. Han har nettopp kommet på vakt, men sier til Nidaros at nattens operasjonsleder kunne melde om veldig rolige forhold

Det har kommet noen meldinger om russ også, men det skal ikke ha bydd på store utfordringer.

– Det har ikke vært noen problemer med russen egentlig, sier Høyem.

– De har oppført seg meget eksemplarisk, sier han til Nidaros.

Image with visual paralax effect

annonse

Mer bråk i resten avlandet

Politiet melder om til dels store ansamlinger med russ flere steder i landet. I de fleste tilfellene er det brudd på smittevernregler og ikke mye bråk og vold. Setningen «lite fokus på smittevern» er en gjenganger i politiloggene over hele landet natt til 17. mai.

I Oslo samlet det seg allerede søndag kveld over 200 ungdommer i Vigelandsparken.

Politiet konstaterte at smittevernreglene var vanskelig å holde slik situasjonen var, men allerede før klokka 23 meldte de at russen var i ferd med å løse seg opp.

400 til stede i Gjøvik

I Gjøvik grep politiet inn og løste opp en fest ved en bensinstasjon ved Mjøsstranda. Politiet anslår at rundt 400 personer var til stede.

Også på Hamresanden i Kristiansand meldte Agder politidistrikt rundt midnatt om store ansamlinger med russ og andre ungdommer. Flere hundre personer festet og forstyrret natteroen til naboene.

Senere på natten måtte politiet gripe inn overfor en ansamling med russ som spilte så høy musikk at overnattingsgjester i Dyreparken ble vekket.

Avsluttet fester

I Grimstad ble det litt etter klokka 3.00 meldt om en stor ansamling av russ ved Vesterled. Ansamlingen løste seg opp etter hvert.

I Ålesund grep politiet inn og avsluttet en fest på Geileberget der opptil 100 ungdommer var til stede. Senere natt til mandag ble det meldt om mange russ ved Moa.

Kroppskrenkelse

I Hamar ble en russ pågrepet for kroppskrenkelse ved å ha slått en annen russ. Fornærmede ble påført et kutt over øyet som trolig må sys. Dette er den mest alvorlige voldsepisoden i forbindelse med russen som er meldt i natt.

Også i Tønsberg og på Lillehammer er det meldt om festbråk og ansamlinger av ungdommer. Det har vært tilløp til slagsmål noen steder, men ingen alvorlige episoder.

Vest politidistrikt melder om en jevnt over travel natt der russen har preget oppdragene, men stort sett oppført seg bra.

Fyrte opp bål i telt

I Kirkenes fant russen ut at det var en god idé å fyre opp bål for å varme seg. Problemet var at bålet – ifølge politiet et ganske stort et – ble fyrt opp inne i et telt. Teltet tok selvsagt fyr og brant helt opp. Det er ikke meldt om noen skadde.
I Vardø grep politiet inn og stanset et russearrangement fordi det var mindreårige til stedet.

– Kudos til russen

Nordland politidistrikt tvitrer at det har vært en del oppdrag som omhandler høy musikk/forstyrrelse av natteroen, men svært få oppdrag som omhandler årets russ.
– All kudos til dere, er meldingen fra politiet til russen.

Politiet på Innlandet melder om en ganske overkommelig natt med hovedsakelig mindre ordensforstyrrelser, støy, trafikk og russerelaterte hendelser.