–Lorde er på god vei til å bli den nye popdronninga. Det er bare å glede seg til å se henne i Dødens Dal 19. oktober, sier UKE-sjef Martin Næss.

Allerede som 17-åring klatret Lorde øverst på Billboard Hot 100 med debutsingelen «Royals», som hun også har fått to Grammy-priser for.

Sammenlignes med Adele

20-åringen fra New Zealand har kun utgitt et album, og den kritikerroste debuten solgte over én million eksemplarer på fem måneder, en bragd ingen har oppnådd etter Adele i 2008.

Nå i juni slipper hun sitt andre studioalbum «Melodrama», og allerede har singlene «Green Light» og «Perfect Places» fått strålende mottakelse.

– Dette er kun noen  få måneder før hun besøker Trondheim, UKA-17 og Dødens dal, så vi er er ekstra stolte over denne bookingen, forteller presseansvarlig i UKA-17, Rebecca Amalie Skogø.

Låtskriver og tekstforfatteren bak kunstnernavnet Lorde heter egentlig Ella Yelich-O’Connor og har truffet en hel generasjon med over 12 millioner månedlige avspillinger på Spotify, og over en milliard visninger på YouTube.

UKE-sjef Martin Næss kaller det et «stort» og “rojalt” besøk, og er stolte av at Lorde holder en av sine første konserter på norsk jord i Trondheim.

–UKA skal være en festival der de største og mest aktuelle artistene spiller, og få artister i verden passer bedre til den beskrivelsen enn Lorde, det blir stort å få henne hit til 100-årsjubiellet for UKA, – Oh, Lorde! sier Næss.

To unge stjerner på samme scene

Amerikanske Khalid vil være oppvarmingsband før konserten med Lorde.

19-åringen har høstet lovord fra flere hold med sin sårbarhet, gamle sjel og musikalske framtoning i en blanding av RnB og soul.

Konsertsjef for UKA-17, Herman Biørn Amundsen, karakteriserer Khalid som en artist vi kommer til å høre mye fra i årene som kommer.

Lorde spiller i Dødens Dal under UKA-17 til høsten. UKE-sjef Martin Næss er stolt over å ha fått den nye popdronninga på konsertplakaten i oktober. Dette er hennes første Norgesbesøk.

Han tror det unge stjerneskuddet vil ta Trondheim med storm.

–Billboard, Rolling Stone, Yahoo og Complex har alle Khalid på listen over artister å følge med på i 2017, så vi er så klart veldig stolte av å presentere Khalid som support på konserten i Dødens Dal, sier Amundsen.

Debutalbumet American Teen havnet rett på en 9.plass på Billboard 200, hvor hiten Location har i underkant av 200 millioner avspillinger på Spotify.

Låten har av Billboard blitt trukket fram som nummer åtte av de 50 beste sangene så langt i 2017, melder UKA-17.

Billettene legges ut for salg 16. juni klokka 10.

Lagre