Tonene fra The White Stripes sin «Seven Nation Army» buldrer fra bassen til Stian. Ved forsterkeren justerer Daniel Elide, daglig leder ved Trondheim Musikkpark, på innstillingene.

– Er det litt rar lyd?

– Det fikser vi lett, lover Elide.

– Er du spent?

Den unge mannen med bassen smiler.

– Jeg kjenner at det begynner å dra seg til. Men det kommer til å vanvittig artig senere i kveld.

7 til 70

Trondheim Musikkpark så dagens lys i 2010 og var en reaksjon på de årelange ventelistene for å innpass på den kommunale musikkskolen.

– Jeg har vært utøvende musiker i hele mitt voksne liv. I tillegg har jeg utdanning innen pedagogikk. Det slo meg at det måtte da være etterspørsel etter et alternativ. Og det var det definitivt, forklarer Elide.

Hvor mange barn og unge som har vært innom musikkparken på Nedre Ila de siste ni  årene, er han usikker på. Men det er mange.

– Jeg har ikke noe eksakt tall. Vi har omlag 60 elever dette semesteret. Det er et av de største kullene vi har hatt, tror jeg.

– Hvordan er alderspennet?

– Det er stort. Vi har satt en nedre aldersgrense på sju år, men den er fleksibel. Majoriteten er mellom 10 og 30.

– Og den eldste?

– Vi hadde en elev på 70 år for et par år tilbake. Utrolig tøft, smiler Elide.

Image with visual paralax effect

Stille før stormen. Lina Kjennerud (11), Alvfred Kjennerud (16), Stian Andresen (19) og daglig leder Daniel Elide fra Trondheim Musikkpark.

Bredt tilbud

Trondheim Musikkpark tilbyr i dag undervisning i gitar, bassgitar, trommer, sang og piano.

– I tillegg har vi bandskolen, et tilbud der ungdom får mulighet til å spille i band med andre, uten at man trenger store forkunnskaper på instrumentet. Nå tilbyr vi også kurs i musikkproduksjon. Da samler vi elevene i studio for å vise dem hvordan musikken de hører på til hverdags faktisk blir laget. Prosessene som ligger bak, rett og slett, legger han til.

– Populært?

– Ja, og interessen for musikkproduksjon tror jeg bare vil øke de neste årene, mener Elide.

Noen sommerferie etter at vårsemesteret er over, kan han se langt etter. På slutten av mai legger han ut på Europa-turne med bandet Black Moon Circle der han trakterer trommene.

– Å være musikklærer er fantastisk, men samtidig merker jeg at utøveren i meg har lyst til spre vingene også.

– Du tar det beste fra to verdener?

– Det kan du godt si.

Å spille sammen

Alvfred Kjennerud (16) og Lina Kjennerud (11) er to av elevene til Elide som skal i ilden senere på kvelden. De litt nervøse, men gleder seg aller mest.

– Jeg har gått på musikkparken i snart seks år, forklarer Lina som driver med sang.

– Jeg har vært med i åtte år, sier Alvfred som også synger i tillegg til å spille gitar.

– Er det artig?

– Ja, hvis ikke så hadde vi ikke orket å drive med musikk i så mange år, understreker de to smilende.

Bassist Stian Andresen (19) er helt enig med sine yngre medmusikere.

– Jeg hadde egentlig mistet litt gnisten for musikk. Da jeg startet på musikkparken for et år siden kom den heldigvis kjapt tilbake. En ting er å sitte på gutterommet å jamme for seg selv – det er noe helt annet å spille sammen med andre, forklarer Stian som har musikksmaken i orden.

– Det går mye i Metallica, Iron Maiden, ACDC og Queen.

Lager musikk selv

Backingbandet for kvelden består av musikkparkens egne lærere. Ekstra interessant er det at alle tre har valgt å framføre egenlagde låter.

– Hvorfor spille andre artister sin musikk når du kan lage den selv? spør Lina som stiller med låta «Automat Black.» Alvfred har skrevet «August Nights,» og Stian framfører «High and Low.»