– Dette kommer til å bli en helt fantastisk trivelig og lun sommerkveld i Borggården, Olavsfestdagenes storstue. Dette er to artister som utfyller hverandre godt og som kommer til å trekke et bredt publikum. Dette blir absolutt stedet å være på fredag den 4. august – en real folkefest, sier festivaldirektør i Olavsfestdagene, Petter Myhr.

Mannen i gata som ble verdensidol

Kurt er for tiden aktuell med sitt nye album Amazing. Etter å ha gjort album på norsk og eksperimentert innen flere sjangre er idolet tilbake til sine røtter: Et meldodisk stadionrock-land, i samme gate som Coldplay og Kent.

Olavsfestdagenes festivaltema i år er «Idol», og bookingen av Kurt Nilsen er tett knyttet opp i mot dette.

– Kurt er artisten som gikk fra å være mannen i gata til å bli et verdensidol så og si over natta – det er en spennende og interessant reise for et menneske, sikkert både på godt og vondt. TV-programmet er ofte det første mange tenker på når de hører ordet idol, og det var helt naturlig for oss å koble dette sammen med vårt festivaltema, selv om vi også tar for oss begrepet i en mye bredere forstand. Samtidig er Kurt en folkekjær artist med mange hits på samvittigheten og utrolig mange fans i Trøndelag.

Kredibilitet og kvalitet

DeLillos er bandet som i over 30 år har gitt oss popperler på en snor og som har vært et forbilde for utallige norskspråklige band.

Og det er fortsatt liv i leiren.  I oktober gav bandet ut sin 16. plate til glimrende anmeldelser fra en samlet musikkpresse.

Image with visual paralax effect

Foto: [email protected]

– Det oser kredibilitet og kvalitet av DeLillos, og måten forvalter sin rolle som et av landets mest populære band band på, er forbilledlig. Med smarte og substansielle tekster og en helt egen evne til å gå sine egne veier er de et godt eksempel for andre artister. Ikke mange klarer å holde det gående i over 30 år og fremdeles fremstå som vital. Vi gleder oss veldig til å få se dem igjen på en stor scene i Trondheim, sier Myhr.

PS. Borggården Fredag 4. august kl. 21:00. Billettpris: 450,-

Mer info om Olavsfestdagene finner du her