«Magisk»
«Storslått»
«Uvirkelig».
Kommentarene var mange og blikkene likeså.
Det gikk et slags kollektivt gisp gjennom de 850 kvadratmeterne i Bergs Maskinhall – nå nye Credo – da flere hundre trondhjemmere lot seg imponere, glede og overraske under åpningsfesten på Lilleby igår kveld.
Alle er velkommen
Arkiktekter, kunstnere, musikere, kulturarrangører, kjøkkensjefer, lærlinger, naboer, venner og bekjente, voksne og barn, journalister, fotografer, IT-konsulenter, håndverkere, arbeidsledige, forskere, studenter, lærere – you name it – ble observert da Heidi selv ønsket velkommen med å ta alle i hånda.
For på nye Credo og Jossa mat og drikke er alle invitert.

Den gamle Bergs Maskinhall som tidligere var en del av smelteverket på Lilleby har blitt transformert til et splitter nytt matunivers signert Credo-sjef Heidi Bjerkan, med god støtte fra huseier Veidekke. Foto: Kjersti Lunden Nilsen
Etter åpningsfesten å dømme blir det helt sikkert mange nye gjester i det som ser ut til å bli et nytt matunivers i byen.
Plassert på restene av Lilleby Smelteverk, som i sin tid var den største industriarbeidsplassen midt i byen.
Nå er det lite igjen som minner om tungindustri, her kommer det boliger i alle former, og de ligger tett i tett.
Her skal fremtidens urbane familier finne fotfeste.
Og det er fristende å komme med en analyse allerede nå, over hva det vil bety å ha byens desidert største restauranteventyr liggende som et eneste stort drivhus midt i hjertet av området.
Tipper bookingtelefonen går varm når byens nye «mathall» åpner for bordbestillinger i neste uke.


Her lages det hjemmelaget iskrem på den gamle måten.


