“Magisk”

“Storslått”

“Uvirkelig”.

Kommentarene var mange og blikkene likeså.

Det gikk et slags kollektivt gisp gjennom de 850 kvadratmeterne i Bergs Maskinhall – nå nye Credo – da flere hundre trondhjemmere lot seg imponere, glede og overraske under åpningsfesten på Lilleby igår kveld.

Alle er velkommen

Arkiktekter, kunstnere, musikere, kulturarrangører, kjøkkensjefer, lærlinger, naboer, venner og bekjente, voksne og barn, journalister, fotografer, IT-konsulenter, håndverkere, arbeidsledige, forskere, studenter, lærere – you name it – ble observert da Heidi selv ønsket velkommen med å ta alle i hånda.

For på nye Credo og Jossa mat og drikke er alle invitert.

Image with visual paralax effect

Den gamle Bergs Maskinhall som tidligere var en del av smelteverket på Lilleby har blitt transformert til et splitter nytt matunivers signert Credo-sjef Heidi Bjerkan, med god støtte fra huseier Veidekke. Foto: Kjersti Lunden Nilsen

Etter åpningsfesten å dømme blir det helt sikkert mange nye gjester i det som ser ut til å bli et nytt matunivers i byen.

Plassert på restene av Lilleby Smelteverk, som i sin tid var den største industriarbeidsplassen midt i byen.

Nå er det lite igjen som minner om tungindustri, her kommer det boliger i alle former, og de ligger tett i tett.

Her skal fremtidens urbane familier finne fotfeste.

Og det er fristende å komme med en analyse allerede nå, over hva det vil bety å ha byens desidert største restauranteventyr liggende som et eneste stort drivhus midt i hjertet av området.

Tipper bookingtelefonen går varm når byens nye «mathall» åpner for bordbestillinger i neste uke.

Flere hundre nysgjerrige mennesker hadde møtt opp for å få med seg åpningsfesten til nye Credo på Lilleby. Foto: Kjersti Lunden Nilsen
Bilder fra åpningen av Credo Restaurant og Jossa Mat og drikke på Lilleby i Trondheim, 15.februar 2018. Foto: Kjersti Lunden Nilsen
Image with visual paralax effect
Roar Hildonen i prat med Jon Fredrik Skauge fra Fannremsgården, en av matprodusentene som samarbeider tett med Heidi Bjerkan og resten av Credo-teamet. Bilder fra åpningsfesten på Credo restaurant på Lilleby i Trondheim, 15.februar 2018. Foto: Kjersti Lunden Nilsen
En av veggene i restauranten minner om en svunnen tid, og står igjen fra den gangen Lilleby Smelteverk holdt til på området. Grafittien er av ukjent opphav. Bilder fra åpningsfesten på Credo restaurant på Lilleby i Trondheim, 15.februar 2018. Foto: Kjersti Lunden Nilsen
Image with visual paralax effect

Her lages det hjemmelaget iskrem på den gamle måten.

Kunsten henger på alle ledige vegger. Her er ett av mange bilder signert Trondheimskunstner Sverre Koren Bjertnæs. Foto: Kjersti Lunden Nilsen
Kunstveggen i 2.etasje vil ha samtidskunst fra mange av de fremste norske kunstnerne i dag. Heidi Bjerkan samarbeider med gallerist og kunstmesen Svein Roar Grande, som blant annet har Sverre Koren Bjertnes og Bjarne Mellgaard i stallen. Foto: Kjersti Lunden Nilsen
Image with visual paralax effect
Baren i 2.etasje på gamle Credo har vært savnet av mange. Nå er den tilbake i sin nye form, og er det første du møter når du ankommer Credo restaurant og Jossa mat og drikke på Lilleby i Trondheim. Foto: Kjersti Lunden Nilsen
Lun stemning i det største lokalet som huser Jossa mat og drikke. Foto: Kjersti Lunden Nilsen
Image with visual paralax effect
Jossa Mat og drikke anno 2018.
Jon Fredrik Skauge fra Fannremsgården serverer hjemmebakt brød med nykinnet smør til gjestene på åpningen av Credo restaurant i Trondheim. Foto: Kjersti Lundne Nilsen
Image with visual paralax effect
Bilder fra åpningsfesten på Credo restaurant på Lilleby i Trondheim, 15.februar 2018. Foto: Kjersti Lunden Nilsen
Storslagent inngangsparti i den gamle maskinhallen. Bilder fra åpningen av Credo Restaurant og Jossa Mat og drikke på Lilleby i Trondheim, 15.februar 2018. Foto: Kjersti Lunden Nilsen

Følg Trondheim24 på Facebook og Instagram!