Foto: Joakim Halvorsen. 

Halv milliard seere

Nora skal konkurrere mot utøvere fra 190 land, og det direktesendte TV-innslaget vil ha seertall på utrolige en halv milliard mennesker. Det glamorøse showet vil finne sted i byen Eliat i Israel i desember.

– Jeg er utrolig glad for å kunne få tittelen som årets Miss Norway. Jeg vil takke kjoledesigneren og alle mine samarbeidspartnere i konkurransen. Jeg er utrolig glad for å få denne tittelen, forteller Nakken til Extraavisen.

Foto: Joe Urrutia/Miss Norway
Foto: Joe Urrutia/Miss Norway

Nora Emilie Nakken var 14 år da hun begynte å ta oppdrag  som modell:

– Jeg har alltid hatt en fasinasjon for bransjen, og jentedrømmen om å kunne prøve meg som modell kom tidlig. Husker så godt den lykken da kontrakten med det første modellbyrået var signert! Etter det har jeg hatt hatt litt ulike shooter både i Norge og utland, forteller 23-åringen.

Image with visual paralax effect

Kjoledesign

Nina Thorsø, designer og moteskaper har heiet fram Nora siden de to møttes første gang i 2016. Nina har designet kjoler til misse-finalister siden 2014, og. forteller at hun virkelig har tro på talentet fra Bakkaunet

– Men modell-livet er ingen dans på roser, sier designeren.

Hun er opptatt av at modellene skal være ekte og jordnære, og har delvis tatt på seg rollen som «reservemamma»

-For at jeg skal satse tid og penger på modellen, skal det være verdt det. Jeg må ha troen på at den jeg samarbeider med gjør en god innsats på flere områder. Missekonkurranser er jo veldig ulikt sammenlignet med modellbransjen. Det handler i stor grad om å være en god rollemodell med de riktige verdiene, og ikke bare utseende, forteller Thorsø.

Nina som selv er mye ute i fjellet og naturen, har gitt kjolene navn etter steder hun har vært på. Galdhøpiggen, Besseggen, Svellnose og Juvasdbreen dukker opp i kolleksjonene.

Da Nina Thorsø traff Nora Emilie Nakken første gang, stilte Nora opp på en fotoseanse i Korsvika på Lade, da Nina skulle vise kjolene med inspirasjon fra alle fjelltoppene. Siden har de fulgt med hverandre, og i år kom Nora og spurte om ikke Nina ville være med som kjoledesigner.

En del av jobben for Nora består i å promotere seg ut til media, jobbe med presse og ulike sponsorsamarbied. I tillegg skal de jobbe med veldedige oppdrag. Nora har jobbet med en del veldedige organisasjoner som Kirkens Nødhjelp og Redd Barna.

– Hvor vil du med å være med i en konkurranse som Miss Universe?

-Når du starter som modell, så har du på en måte ingen stemme. Da jeg startet som 14-15 åring hadde jeg veldig trygge rammer. Jeg ble passet på av de rundt meg, og når jeg ville begynne å gå mine egne veier oppdaget jeg at bransjen er tøff på mange måter. Men jeg skjønte etterhvert at en misse-deltaker vil kunne ha en stemme ut i media og kunne blogge om det hun synes er viktig, forteller Nora. Fascinasjonen til at jeg datt inn i missekonkurranser, er den blandingen.. Man blir så mye mer enn en kleshenger.

Image with visual paralax effect

Hva gjør du om noen år?

– Det er et godt spørsmål. Jeg trives veldig godt med modellbransjen og alt som er rundt det. Å drive på som modell har vært jentedrømmen min siden jeg var liten, og har ikke tenkt til å gi meg med det første. Men bransjen er tøff, og man kan ikke drive med dette for evig. Om noen år har jeg nok tatt en master, og planen er å forsøke å starte noe eget etter det. Vi får se.

CV: Nora Emilie Nakken:
– 23 år fra Bakkaunet, Trondheim – Modell for Trend Modellbyrå siden hun var 14 år – Markedsføring og ledelse med fordypning i bedriftsutvikling fra BI – Medievitenskap og entreprenørskap i år med studiebelastning på 125 %