Hoftun og Ingebrigtsen måtte forlate sine jobber 19. juli i fjor. Dagen etter leste Hoftun et intervju med Nils Arne Eggen i Adresseavisen der klubbens tidligere suksesstrener støttet beslutningen.

Eggen var i tillegg svært kritisk til utviklingen laget hadde hatt under Ingebrigtsen og Hoftuns ledelse.

– Nils Arne hadde vært samtalepartner gjennom fire år, og jeg ble utrolig skuffet og såret. Det var som å få en dolk i ryggen, sa Hoftun i vitneboksen.

RBK-bautaen ringte deretter til Eggen for å gi sin eget syn på sparkingen og hva trenerne tenkte. Samtalen endte i en ny overraskelse.

– Under samtalen kom det fram at (styreleder) Ivar Koteng og (styremedlem) Rune Bratseth hadde vært hos Nils Arne tre-fire dager før vi fikk sparken. Rune hadde der med en liste med mange punkter, der han korsfester meg og Kåre og skal ha Nils Arnes bekreftelse på dette, forklarte Hoftun i retten.

Ekstremt sjokkert

Den tidligere midtstopperkjempen var videre tydelig på at Eggen av egen fri vilje fortalte han om besøket fra Koteng og Bratseth.

– Det var ikke noe jeg spurt om, det var noe han fortalte, sa Hoftun.

Avgjørelsen om å sparke han selv og Ingebrigtsen kom som lyn fra klar himmel.

– Jeg må innrømme at jeg er ekstremt sjokkert etter de resultatene og det vi har oppnådd i de fire årene. Egentlig mer enn det som er forventet, sa Hoftun.

Han har saksøkt sin tidligere arbeidsgiver for urettmessig og ugyldig avskjed, eventuelt usaklig og ugyldig oppsigelse. RBK hevder på sin side at klubbens tidligere assistenttrener og Kåre Ingebrigtsen ikke har skjøttet arbeidsoppgavene sine slik det var forventet av dem.

Klubben mener også at trenerduoen skal ha fått signaler i forkant om at styret var misfornøyde med jobben de gjorde. Det avviser Hoftun kategorisk.

– Aldri, svarte Hoftun på om han av noen i styret eller klubben for øvrig har blitt informert om at jobben hans kunne være i fare.

Mangler forklaring

Beslutningen om at han måtte forlate jobben, har han vanskelig for å forsone seg med. Hoftun hevder han mangler en god forklaring.

– Ut fra det vi føler, er vi sjokkert over den avgjørelsen og forsøket på begrunnelse. Uten å være stygg, tror jeg det er litt for mange i RBK som lever litt for mye på 90-tallet fortsatt og tror vi skal gjøre det på samme måte i dag. Man glemmer at fotballen har endret seg ekstremt på de årene som har gått. Både fysisk, teknisk og taktisk, sa RBK-bautaen.

Heller ikke Kåre Ingebrigtsen trodde det var sant da han fikk høre at han hadde fått sparken som Rosenborg-trener.

– Jeg ble helt nummen, sa Ingebrigtsen i sin vitneforklaring i retten tirsdag.

Ba Ingebrigtsen si han var sliten

Ingebrigtsen forklarte i Sør-Trøndelag tingrett at han fikk beskjeden i et møte med RBK-styreleder Ivar Koteng og styremedlem Rune Bratseth.

– Men jeg skjønte jo at jeg ikke hadde mulighet til å overtale Rune og Ivar. Du blir jo helt nummen, så jeg måtte bare komme meg ut av rommet, sa Ingebrigtsen.

Ekstreneren forklarte at Koteng på vei ut skal ha spurt ham hvordan han hadde tenkt å formidle nyheten.

– Det er jo ikke så mange måte å formidle dette på. Dere har sparket meg, og da må dere stille opp på pressekonferansen og fortelle at dere har sparket meg, svarte angivelig Ingebrigtsen.

Til dette skal Koteng ha svart at Ingebrigtsen kunne si at han selv hadde trukket seg fordi han var sliten.