Ari Behn var eldste sønn av Olav Bjørshol og Marianne Solberg Behn. Han var født i Århus i Danmark 30. september 1972 og fikk navnet Ari Mikael Bjørshol. Etter foreldrenes skilsmisse tok han mormorens etternavn Behn.

Sine første barneår tilbrakte han i Danmark, England og Nord-Norge før familien slo seg ned i Moss.

Av utdanning hadde han en bachelorgrad i idéhistorie og religionshistorie, og ved siden av å være forfatter og skribent, hadde han blant annet jobbet som truckfører.

I mai 2002 giftet han seg med prinsesse Märtha Louise i Nidarosdomen i Trondheim, etter å ha forlovet seg med kongsdatteren et knapt halvår tidligere. Paret fikk etter hvert tre døtre, den første elleve måneder etter bryllupet.

Førstefødte Maud Angelica ble født på Rikshospitalet. De to yngste ble begge født hjemme, Leah Isadora i parets sommerbolig Bloksbjerg på Hankø og Emma Tallulah hjemme i Lommedalen.

Høsten 2012 flyttet han og prinsessen til London, der familien bosatte seg på ubestemt tid. Samtidig fikk han avtale med VG om å skrive fast for dem på ukentlig basis, en oppgave han senere overlot til sin kone og hennes engleskolekollega Elisabeth Nordeng.

Sommeren 2014 flyttet familien tilbake til Norge og Lommedalen, der barna fortsatte sin skolegang på Steinerskolen.

I august 2016 ble Behn og prinsesse Märtha Louise skilt etter 14 års ekteskap.

Det var den første kongelige skilsmissen på 200 år i Norge.

I april 2017 slapp Behn uskadd fra en utforkjøring der bilen hans ble totalskadd i Bærum.

Fargerik

Med Ari Behns bortgang har kongefamilien mistet et av sine mest fargerike og markante medlemmer. I motsetning til de øvrige familiemedlemmene, la han ikke skjul på sine meninger, verken politiske eller andre.

Han skrev flere bøker, som alle solgte bra. For den første boka han skrev, novellesamlingen «Trist som faen», fikk han terningkast seks i VG. Dette førte til at han tatoverte terningen på skulderen som et varig minne. Boka solgte i over 100.000 eksemplarer. Novellesamlingen «Talent for lykke» fra september 2011 fikk også flotte kritikker. Bøkene hans ble oversatt til flere språk.

I oktober i fjor utga Behn boken «Inferno», som fikk blandede kritikker. Den handler om en mann som går til grunne etter å ha blitt forlatt.

Ved siden av forfatterskapet var Ari Behn også en engasjert maler. Det tok noen år før han stilte ut bildene sine, og verkene fikk ikke alltid positiv kritikk. Det hevet han seg elegant over, og bildene ble solgt uansett kritikk.

Kreativ

Ari Behn hadde også andre kreative sider. Han laget flere TV-reportasjer, blant annet sammen med fotografvennen Per Heimly. Sammen med klesdesigneren Baron von Bulldog lanserte han en smokingkolleksjon i 2004. I 2007 designet han serviset og glasserien Peacock (påfugl) for Magnor Glassverk. Begge deler har vært en salgssuksess, ifølge produsenten.

I forbindelse med lanseringen fortalte Ari Behn:

–Da jeg kom hjem fra Afrika, ble jeg kalt en posør og en påfugl. Men møtet med landet fortalte meg at hver dag er en fest, og jeg er et smykke.

Han fortalte også at han hadde vært opptatt av design, form og farge fra han var liten, og at han hadde fått mye inspirasjon på Steinerskolen, der han var elev. Også bestefaren og stefaren hadde inspirert ham.

Krangel

Vinteren 2009 tok Behn for første gang på de åtte årene etter at han kom inn i landets fremste familie, til motmæle mot kritikken han mente urettmessig var rettet mot ham og familien han var inngiftet i.

Dette gjaldt spesielt meningsytringer fra Carl-Erik Grimstad, som var ansatt på Slottet fra 1990 til 1993.

– Grimstad har tapetsert Norge med kronikker om sin tidligere arbeidsplass, Slottet, hevdet Ari Behn, som «truet» med å bruke Grimstad som rollemodell for en av karakterene i sin nye bok.

Noen måneder senere kom boka «Vivian Seving», der både Grimstad og andre kjente personer er lett gjenkjennelige i persongalleriet – men under andre navn.

Før boka kom på gaten ble forfatteren intervjuet av gratismagasinet Massiv, der han blant annet fortalte at han var deprimert og ensom og en svært vanskelig person å leve sammen med.