Da Jon Vu-Yen Nguyen (26) og kompisen Martin Hinna (26) flyttet til Bakkegata for et par år siden oppdaget de en helt ny del av byen og tenkte:

«Hvorfor ikke bare lage en festival med utgangspunkt i vår egen gate?»

Sjekk ut hele programmet her: 

Som sagt, så gjort. Nå er det andre året på rad at Bakkefestivalen skaper byliv og røre på Møllenberg.  Planen er å skape den gode festivalstemningen midt i byen. Som i fjor blir det gratis og familievennlig på dagtid, og konserter på kveldstid.

– Vi er opptatt av verdien festivalen har for nærmiljøet, så vårt dagsprogram – som er gratis og åpent for alle – er det store trekkplasteret.  Spesielt for familier på Møllenberg, men også for folk over hele byen, opplyser Jon Vu-Yen Nguyen.

Festivalområdet blir delt inn i ulike soner, med Bakkescenen som hovedattraksjon hvor konsertene vil holdes. Også Bakkegata, som denne dagen bare går under navnet Bakken, vil være fylt med boder og stands og utsalg fra ulike matleverandører.

Mye bra mat

På matfronten blir det mye spennende: Blant annet «Ali Baba Falaffel, en ny foodtruck som drives av syriske flyktninger. Bror Bar er også på plass og svir burgere i bakken, og det ryktes at de har komponert en eksklusiv bakkeburger for anledningen. Indisk tandori og nanbrød stårogså på menyen. Og når du blir tørst, så kan du leske strupen med øl fra Austmann og Monkey Brew.

Et av de barnevennlige høydepunktene på dagsprogrammet er et lekebilverksted for barna: Der kan de bygge sin egen lekebil og prøve den på en sju meter lang bilbane:

– Her blir barna tatt godt hånd om. Selvfølgelig er lekebilen til odel og eie for barna etter at den er ferdigbygget. I tillegg til konserter på scenen, vil det også være aktiviteter som bassespilling i Bakken, møbelverksted, klesmarked, reperasjon og lynforedrag om miljø i Hagen, sier Vu-Yen Nguyen.

Møllenberg og Rosenborg velforening skal også ha en åpningsappell klokka 11:00 i Hagen,. Da blir det også planting av en vekst som skal symbolisere et  levende og spirende Møllenberg.

Image with visual paralax effect

Her i «Hagen» vil en del av arrangementene foregå lørdag: – Denne lille perlen av et friområde oppdaget vi da vi flyttet inn, men jeg tror ikke det er så mange som vet om den, sier Vu-Yen Nguyen. 

Sjekk ut hele programmet her: 

Image with visual paralax effect