– Jeg forelsket meg i en student to kull over meg på medisinstudiet. Han hadde et barn fra før, og det falt ikke i god jord hos mine foreldre. Forholdet til foreldrene mine ble vanskelig i mange år. Ja, det ble egentlig aldri bra igjen, forteller Nordstrand i et stort portrettintervju i VG+ (bak betalingsmur).

23 år gammel trosset hun foreldrene og giftet seg med den to år eldre medisinstudenten.

– Han hadde verdens skjønneste datter, og jeg følte meg heldig som kunne få dele mitt liv med dem. Jeg kan forstå at mine valg den gang kunne bekymre mine foreldre, men trodde foreldrene mine ville godta mitt valg etter hvert. At det ville gå seg til, sier Nordstrand til avisen.

Til VG forteller hun at det er så mange minner hun gjerne skulle ha delt med foreldrene sine.

– Jeg bærer ikke nag, og jeg er glad for at barna mine etter hvert fikk god kontakt med besteforeldrene sine gjennom sin far. Men jeg har aldri forstått hvordan mitt kjærlighetsvalg den gangen kunne bli en varig konflikt.

– Jeg har tenkt i mitt stille sinn at jeg og mamma kanskje kunne få noen gode år i enden av hennes liv. Slik ble det dessverre ikke. Mamma fikk brystkreft og døde i fjor. Det var skikkelig tungt.

Moren ble innlagt på St. Olavs hospital, hvor Berit var overlege på en annen avdeling.

– Jeg fikk fri fra jobben og var hos henne morgen og kveld under sykshusoppholdet. Jeg fylte opp kjøleskapet med grønne smoothies, kraftsupper og rødbetjuice. Jeg gjorde alt jeg visste kunne styrke helsen hennes.

Tre måneder senere fikk faren lungekreft og døde i løpet av to måneder.

– Jeg er glad i faren min og bærer ikke nag til noen. Ting kunne vel vært gjort annerledes fra begge hold. Nå er det for sent. Det er konflikter i mange familier. Jeg tror det er mange som har det som meg. Jeg forsøker å snu det vanskelige til noe konstruktivt. Ta utfordringer i livet med meg som en lærdom, som kanskje kan berike livet og gjøre meg til et bedre menneske. Min livserfaring har kanskje gjort meg litt for utålmodig. Jeg orker ikke uffing og piping og ufred. Jeg tenker at vi ikke har tid til det, sier hun til VG.

PS. Denne uka kommer boken «Ta vare på deg selv – 12 år yngre på 12 uker».