Politiet rykket ut med flere enheter til Østersundgate i Trondheim lørdag morgen – det samme nabolaget der Cathrine Sand ble  drept for to år siden, og en 47 år gammel mann ble dømt til tvungen psykisk helsevern for drapet.

Pågrepet

– Vi har funnet en mann død, og vi etterforsker det som et mistenkelig dødsfall. Vi har pågrepet en person i forbindelse med saken, sier politiets innsatsleder Tor Inge Aas i Trøndelag politidistrikt til Nidaros.

Image with visual paralax effect

Han har foreløpig ingen opplysninger om hva som kan ha skjedd.

FAKTA OM DRAPSSAKER I NORGE
Hittil i år har politiet her i landet startet etterforskning av sju drapssaker med sju ofre, tre kvinner og fire menn.

? 13. april: Den profilerte advokaten Tor Kjærvik blir skutt i sitt hjem på Røa i Oslo og dør av skadene. Advokatens 36 år gamle sønn er siktet for drapet. Han er også siktet for drapsforsøk på Kjærviks samboer.

? 20. april: 33 år gamle Bård Lanes blir funnet skutt på Kilen i Tønsberg og dør kort tid etter på sykehus. En 31 år gammel mann er siktet for medvirkning til drap. 4. mai blir også en 25 år gammel mann pågrepet og siktet for drapet.

? 22. april: 42 år gamle Renate Strand Normann blir funnet død utendørs på Varaldsøy i Kvinnherad. En 47 år gammel mann er siktet for drap, men hevder han kun utførte førstehjelp etter at kvinnen skal ha falt. Avdøde og siktede er av politiet omtalt som bekjente.

? 28. april: Fevziye Kaya Sørebø (50) blir skutt og drept i Tostrups gate på Frogner i Oslo rett før klokken 8.30. En 39 år gammel mann som har ligget i en rettstvist med Sørebø, er siktet for drap.

? 3. mai: En mann i 40-årene blir erklært død på stedet i en leilighet i Halden sentrum. Hans 47 år gamle søster er siktet for drap. Politiet mener mannen ble drept med kniv.

? 6. mai: Aud Opsahl (88) blir funnet skutt og drept i sitt eget hjem i Lyngdal. Kvinnens 59 år gamle sønn er pågrepet og siktet for drap. En psykiater har foreløpig konkludert med at 59-åringen kan ha vært psykotisk da drapet skjedde.

? 15. mai: En mann blir funnet død om morgenen i en leilighet på Lademoen i Trondheim. En mann i 50-årene blir pågrepet på stedet, og er siktet for drap.

– Vi har pågrepet en mann som befant seg på stedet. Han er nå tatt med inn til arresten, sier Aas til Adresseavisen. Ifølge avisa var det helsevesenet som varslet politiet.

Det er nå startet etterforskning, melder politiet på Twitter. Den avdøde er ennå ikke identifisert.

De fikk melding om hendelsen klokken 8.13 lørdag morgen, og rykket ut med flere politipatruljer til leiligheten.

Politiet har sperret av en parkeringsplass der det står biler som er utsatt for hærverk. Politiet mener det kan være en sammenheng mellom dette skadeverket og det mistenkelige dødsfallet, og vil gjøre tekniske undersøkelser.

(©NTB)