– Oppussingen av Torvet har utfordret oss til å bruke alle de flotte byrommene vi har i Midtbyen på andre måter, og det er både gøy og positivt! forteller Kathrine Krane, kommunikasjonsansvarlig i Midtbyen Management.

– Vi skal fortsatt sørge for å ivareta den gode gamle Martnan som vi kjenner den, legger hun til.

Nytt av året er at en rekke aktiviteter er flyttet til området bak Vår Frue kirke, i det som er en av byens aller eldste kjøpmannsgårder.

I samarbeid med den gamle Parkgården kan du gå på ølsmaking i den gamle hvelvkjelleren, eller delta på keramikk-kurs i regi av Fryd keramikk. De er en av medlemmene i Trondheim Brukskunstforening som holder til i den samme gården.

Gamle, nye og lokale utstillere

Flere av utstillerne har vært med på Martnan i over 16 år, kan Krane fortelle.

Her kan du lese mer om Martnans historie

I tillegg til mange kjente og kjære utstillere og handelsboder som har vært med i mange år, vil det i år også bli mange flere lokale aktører under martnan.

– Både Cielo, Kompis, Una Pizzeria, Visit Trondheim og RBK stiller opp for byens tradisjonsrike Martnan, så vi har med andre ord en god miks av både små og veletablerte aktører, forteller Krane.

Les mer om alle markedsutstillerne på Martnan

Veitevandring er en av mange nye attraksjoner og aktiviteter under årets utgave av Martnan 2018. Foto: Midtbyen.no

Krane lover god stemning og mange nye opplevelser,  og forsikrer alle besøkende om at flyttingen ikke vil få noen negativ påvirkning på årets martna.

Snarere tvert imot.

– Stiftsgårdsparken er ryddet og pyntet, og som publikummer på Martnan kan man ha «piknik i parken». Vi deler ut pledd man kan låne og spise mat fra Martnan på. Det er jo meldt helt knakende flott vær på tirsdag!

Sandkasse på Torvet

I tillegg inviterer de små og store til den digre sandkassen som nå er å finne rett ved byggeplassen på Torvet.

– I anledning gravingen på Torvet har det blitt observert at mange barn som går forbi området med foreldrene sine blir stående med nesene inntil gjerdene for å se på de flotte gravemaskinene der.

– Mange barn synes gravemaskiner er veldig spennende, og hva er vel mer gøy enn å da grave «sammen» med de store maskinene, forteller Krane.

Sammen med sine kolleger i Midtbyen Management ser hun fram til å ta nye deler av byen i bruk på helt andre måter enn før.

Hva med å prøve deg på veitevandring i Midtbyen, delta på håndverksaktiviteter i Parkgården eller spille basse på Torvet?

De fleste aktivitetene er gratis, men noen må du betale for.

Hele Martnan-programmet finner du her