Kunsthall Trondheim er fortsatt ganske ny i byen, ett år etter åpning i det nye Kulturkvartalet der også Litteraturhuset i Trondheim og Sellanraa bok og bar holder til.

For tiden kan du se utstillingen «Et nytt vi» på Trondheim Kunsthall.

– Kultur og næringsliv står i et felles avhengighetsforhold, og er viktige brikker i alle byers økosystem, uansett størrelse, sier assisterende kurator Katrine Elise Pedersen om hvilken betydning kunsthallen kan ha for næringslivet i byen.

Hun har flere gode eksempler på bedrifter som har lagt lønningspilstreffet til Kunsthallen og avsluttet med mat og drikke fra naboene vegg i vegg.

Mer enn bare kunst

Kunsthallen legger stor vekt på å være et godt vertskap, og lage en særegen ramme rundt arrangementene.

– Vi skreddersyr hvert opplegg i dialog med gjestene, men det viktigste er at vi kan formidle noe annerledes, skape interesse og aller helst vekke en nysgjerrighet hos nye publikummere og gjester. Vi ønsker å gi en mulighet for flere til å oppleve kunst i en annen kontekst, forteller Pedersen.

Om du ønsker et annerledes arrangement er Kunsthall Trondheim stedet, ifølge Pedersen.

– Her kan man ta med kollegaer, kunder eller samarbeidspartnere på en fordrink eller kveldsarrangement i nye rammer. Rammer som både utfordrer og gjør de besøkende nysgjerrig, forteller hun.

Kunsthall Trondheim – Johannes Heldén’s ‘Encyclopedia’ from Trondheim24 on Vimeo.

Endelig er verket Encyclopedia klart! Verket er lagd av kunstneren og poeten Johannes Heldén (i samarbeid med Håkan Jonson), og består av 1500 arkivkort over utdødde fiktive dyr. Hvert arkivkort er generert gjennom en algoritme, med utgangspunkt i egenskaper fra virkelige dyrearter.

Pedersen bekrefter at stadig flere besøkende finner veien til kunsthallen, også fra næringslivet.

– Vi ser en voksende trend. Hittil har vi veldig gode erfaringer, der næringslivet blant annet har brukt kunsthallen til et sted for mingling med cocktails og introduksjoner, noen har hatt møter midt i utstillingen og hatt private omvisninger med kunsthallens team.

Assisterende kurator Katrine Elise Pedersen ved Kunsthall Trondheim ønsker velkommen til nye publikummere. – Våre lokaler passer til alt fra foredrag, seminar, middager, kinovisninger, boklanseringer til møter og mingling, forteller hun.

– Hvilket opplegg kan dere tilby?

– Vi tilbyr blant annet eksklusive omvisinger med aperitiff etter åpningstid, slik at du kan nyte en sosial og kulturell opplevelse med dine kollegaer uten forstyrrelser fra andre. Omvisinger med forklaring om kunsten åpner øynene for samtidskunst som ofte kan virke utilnærmelig og uforståelig, og i tillegg til å tilby spennende foredrag om samtidskunst og våre utstillinger, legger vi også til rette for at bedrifter kan ta med egne foredragsholdere til sine interne events.

Konserter og foredrag

Kunsthall Trondheim skal være den sentrale arenaen for samtidskunst i Trondheim og Trøndelagsregionen,

– I tillegg til at vi skal styrke den lokale kunstscenen ønsker vi å være en viktig møteplass for kunst- og kulturinteresserte. Derfor er konserter, performancer, video screenings, foredrag og poesiopplesninger en viktig del av vår virksomhet. Tidligere har vi hatt konserter med blant annet Jenny Hval, Timimie Märek og Kari Harneshaug.

Kommende lørdag er det konsert med stjerneskuddet Frida Ånnevik på Kunsthall Trondheim.

Pedersen forteller engasjert om de mange møtene de har hatt og at det alltid skaper en annerledes ramme rundt et møte når de tar med seg bedrifter inn i utstillingene.

– Kunsthallen tilbyr et rom som skiller seg fra mange av de vanlige sammenhengene næringslivet vanligvis befinner seg i. Alle bedrifter ønsker å fremme kreativ og nyskapende tenkning i sine arbeidsmiljø, og her ser vi at vi kan bidra, avslutter hun.

Følg Trondheim24 på Facebook og Instagram!