Rett ved inngangen til Solsiden Kjøpesenter møter vi Arild Blomli, daglig leder av Kjøkkenveien delikatesse – en av byens få delikatessebutikker. Og et mekka for osteelskere.

Kokken med bakgrunn fra restaurant, hotell og catering har siden 2014 jobbet på heltid med delikatesser fra inn og utland.

–Her har jeg funnet en strålende kombinasjon av å jobbe med mat og bringe gastronomiske gleder til folket!

Ost og spekemat

Kjøkkenveien er ikke en vanlig matbutikk, men også «hoffleverandør» til restaurantene i Søstrene Karlsen-konsernet, noe som kommer godt med når kjøkkensjefene trenger spesialvarer.

Butikken driver mest med ost og spekemat, men har også et godt utvalg av oljer, eddiker og andre konserver av høy kvalitet.

–Vi har også en del ferskt kjøtt hvor vi fokuserer på lokalt, gjerne økologisk, glade dyr av sesong, og vi tilbyr en rekke hjemmelagede produkter som sauser, dressinger og pålegg, forteller Arild.

Kjærlighet til råvarene

Stikkordet for driften er gode råvarer. I kjelleren har han til og med et eget tørrmodneri for kjøtt, noe som har blitt en hit blant de faste kundene.

Selv er han over gjennomsnittet interessert i ost.

Hvorfor så sterk fokus på ost?

– Det er veldig spennende hva du kan få ut av noe så enkelt som melk, og så smaker det utrolig godt da! sier Arild Blomli.

I butikken har han mest utenlandske oster fra Sveits, Spania, Italia og Frankrike. Her får du et lite, men nøye gjennomtenkt utvalg av oster fra spesielle produsenter.

Også ostene han tar inn kan ligge til lagring lenge før de selges, for ingenting slår en ost som har fått litt ekstra omsorg.

– Vissheten om at noen har pleiet, kost med og viet ekte kjærlighet for disse fantastiske ostene gjennom flere år, er utrolig fascinerende, sier Arild og byr på en smakebit på den franske trippelkremete kumelkosten Brillard Savarin.

Image with visual paralax effect

– Kjenn på den fløyelsmyke konsistensen, den er laget med litt fløte i for å bli ekstra rund og god, forteller Arild.

Jeg spør om han har Kraftkar, Tingvoll-osten som har blitt kåret til verdens beste blåmuggost.

–Jeg hadde den før, men nå er den nesten umulig å få tak i. Og siden jeg heller ikke kan ta opp konkurransen med antallet oster på Meny, har jeg i stedet valgt å satse på oster som er litt mer ukjente for folk flest. Jeg håper at det kan inspirere trønderne til å prøve noe nytt, det er artig å åpne nye verdener, sier han.

– Det er veldig spennende hva du kan få ut av noe så enkelt som melk, og så smaker det utrolig godt da!

Av norske produsenter har han valgt å ta inn to ulike oster fra Grindal Gårdsysteri i Rennebu, som ifølge Arild er av meget god kvalitet.

–Nå når det snart blir sesong, får vi også inn en av geitostene deres, det ser jeg frem til, forteller Arild.

Nå til påske har han også laget egne påskepakker med et utvalg av godsakene som finnes i butikken. Da med ukens ost som en del av pakken. Og etter påske blir det flere anledninger til å teste nye ostetyper.

–For de som har lyst til å prøve noe nytt, blir det ostesmaking i butikken fredag 28. april. Norges ukronede ostekonge Yngve Strøm Tingstad fra Matcompaniet kommer, og jeg kan love at det blir mange godbiter du garantert ikke har smakt før, avslutter Arild.

Lagre

Lagre