– Det har bokstavelig talt kokt i bakgården på Bakklandet den siste uken, med temperaturer så høye at den ene forestilllingen sist helg måtte avlyses, forteller regissør Thorunn Wikdahl.

Sammen med en gjeng ihuga ildsjeler av skuespillere og stab står hun bak sommerens populære utendørsteater på Bakklandet.

Se også «Alt klart for crazykomedie i Bakklandets mest idylliske bakgård

Med sammenslåingen av Trøndelagsfylkene som tematisk bakteppe er årets teaterforestilling en solid blanding av tull og fjas, politikk, spelhyllest, og en imponerende utholdenhet på et sammensveiset ensemble som holder det gående i til sammen tre timer hver kveld – inkludert pause.

Teater på dugnad

Med kjappe replikker og komisk harselas, ufattelig mange rekvisitter og sceneskift er bakgården nederst i Brubakken forvandlet til en yrende kulturscene som i over en uke har lettet på smilebåndene til flere hundre publikummere i en av Trondheims skjulte perler.

Kjernen til Rabarbrateateret er dugnadspreget teater hvor alle bidrar på sitt vis. Og som med en relativt kort proveperiode i juni byr på en del utfordringer internt.

– Jeg må jo innrømme at vi gjør denne forestillingen med stor grad av sjølironi, understreker Wikdahl.

Image with visual paralax effect

Foto: Kjersti Lunden Nilsen

Trønderfår – sammen i flokk en kulturkomedie som handler om sammenslåingen av fylkene til ett stort Trøndelag.

Historien er skrevet av Thorunn Wikdahl som også har regi på stykket, og mye av inspirasjonen har hun hentet fra TV-humoren på 1980-tallet.

– Jeg er veldig inspirert av KLM, Hege Schøyen og Grete Kausland  – den type humor som jeg selv vokste opp med, forteller Wikdahl.

Gjør forsøk med teatermatinè

Hun ønsker å tilby teater og kultur for så mange som mulig, og det blir derfor anledning til å gå på teater på dagtid denne helgen.

– Vi spiller både på hverdager og helg, tidlig og sendt, over en lengre spilleperiode, slik at både små og store kan få med seg stykket, forteller regissør Wikdahl.

Image with visual paralax effect

Ellevilt avslutningsnummer under «Trønderfår – sammen i flokk» som er årets sommerteater i «Rabarbraparken» på Bakklandet. Foto: Kjersti Lunden Nilsen

Hun har skrevet stykket i løpet av vinteren kombinert med amming og småbarnsliv, og er opptatt av at teater må tilbys også til de som ikke har anledning til å gå på kveldstid.

Derfor blir det formiddagsforestillinger klokken 14 både lørdag og søndag.

Hun innrømmer at årets bidragsytere i Rabarbraparken gir alt for sommerteater i Trondheim.

På trøndersk.

-Som trøndere er vi flinke til å holde sammen og er ekstremt patriotiske på vegne av regionen,
men oss imellom er vi snare til å gjøre narr av hverandre, forteller Thorunn Wikdahl.

Kulissene som brukes i årests teateroppsetning er et samarbeid mellom Rallar arkitekter, Trondheim kommune, ReMiDa og Rabarbrateateret. Foto: Kjersti Lunden Nilsen

Stor etterspørsel

Ifølge henne har forestillinga blitt ufattelig mye bedre siden premieren forrige torsdag, for det er mange detaljer som skal sitte for at forestillinga flyter som den skal.

– Det koker i bakgården nå! Og vi opplever stor stemning og masse fornøyde publikummere, legger hun til.

Søndag er absolutt siste sjanse til å få med seg «Trønderfår – sammen i flokk».

– Det er helt klart førstemann til mølla som gjelder nå, for i neste uke er det over, avslutter regissøren.