Kari Lian er næringslivskontakt i Kirkens Bymisjon Trondheim. Sammen med prosjektleder for Arbeidsrommet, Mette Moen Baatvik, er hun i ferd med å montere utstillingsvinduet når Trondheim24.no møter henne i de gamle lokalene til klesforretningen Lounge, vis a vis kaffebaren Latteliten i Olavskvartalet.

Mette Moen Baatvik er prosjektleder for Arbeidsrommet, et tiltak i regi av Kirkens Bymisjon.

Lokalet har stått tomt i flere måneder, men fram til julaften vil det nå bli nytt liv her.

– Dette blir en utprøving av det å ha egen butikk på et fast sted, så vi er jo spente på hvordan dette blir mottatt da. Blir responsen positiv så kan vi jo kanskje begynne å tenke på noe mer permanent, forteller Kari Lian.

Glassengler som holdepunkt
Produkter laget av deltakere og frivillige på Engleverkstedet og Arbeidsrommet henges opp på veggene og settes i utstillingsmonter langs vinduene. Bord monteres og bøker hentes frem. Den ferske kokeboka «Smak», utgitt av Kirkens Bymisjon på Stenersen forlag i høst, ligger i bunker på ett av bordene.

Hjemmelagde julekort, puter og tepper, glassengler og bøker. Utvalget har etterhvert blitt stort og prosjektene mange.

– Glassenglene har vi hatt for salg i mange år nå, sier Lian.

Glassenglene lages av ødelagte glassplater som Kirkens Bymisjon får donert av faste leverandører.

Det eldste produktet til bymisjonen er laget av ødelagte glassplater som skjæres til, pusses og dekoreres. Glassenglene finnes i litt ulike varianter og lages flere steder.

Deltakerne på Engleverkstedet er personer som har havnet utenfor det ordinære arbeidslivet. Ofte er det rus og psykiatri som er utfordringen, sier Lian.

– Det at de kan gå til Engleverkstedet og lage disse glassenglene er holdepunktet i hverdagen for mange.

Møteplass

En egen butikk med alle produktene har også lenge vært en drøm for prosjektlederen av Arbeidsrommet.

–Vi skulle så gjerne hatt vår egen butikk midt i byen, kanskje med kafe og arbeidsrom i samme lokale, en ny møteplass for de som bruker tilbudene våre, sier Mette Moen Baatvik.

Arbeidsrommet tilbyr kurs, opplæring og deltakelse i arbeidsrettet aktivitet for personer som ikke er en del av det ordinære arbeidslivet, og er unikt for bymisjonen i Trondheim.

Mestringsfølelse og god stemning er superlativer som ofte går igjen hos deltakerne her, i følge prosjektlederen.

Image with visual paralax effect

– Mange setter pris på å få være kreative, andre synes det er meningsfullt og hyggelig bare å få være sammen med andre, forteller hun.

Nå har de installert seg i det innerste hjørnet av den nye pop-up-butikken. Idag lages det egendesignede brosjer, ett av signaturproduktene til deltakerne på Arbeidsrommet. Rester fra kaffekapsler og telys blir baksiden av heklede garn-brosjer.

– Vi har det alltid fint sammen her rundt heklebordet, og det er mye latter, sier en av deltakerne.

Sammen med frivillige fra Kirkens Bymisjon Trondheim møtes de hver dag for å lage ulike produkter. Til vanlig selges de i Munkegata 4, men denne måneden kan du altså få kjøpt dem i det midlertidige butikk-utsalget i Olavskvartalet.

Mette Moen Baatvik og Kari Lian fra Kirkens Bymisjon Trondheim er spente på responsen fra publikum når de nå prøver ut konseptet med eget butikkutsalg i førjulstida. – Drømmen er å ha vår egen butikk midt i sentrum, gjerne med kafe og arbeidsrom, en ordentlig møteplass for alle som bruker oss og støtter oss, sier Baadsvik.

Lagre

Lagre