UNISfestivalen er en konsertserie og festival startet av Mona Krogstad og Ida Willadsen. Hensikten med prosjektet er å fremme unge, lovende artister fra nærmiljøet Trondheim.

– Festivalen foregår i den idylliske hagen i Markveien 2 på Rosendal, huset hvor foreldrene til Ida bor i. Det er et intimt, og utrolig koselig festivalområde. I fjor var det ca. 200 mennesker under festivaldagen, opplyser de to festivalgründerne i en pressemelding.

Mona Krogstad (21) er jazzsaksofonist og studerer på jazzlinja v/ NTNU i Trondheim – Ida Willadsen (22) synger og tar for tiden en bachelor i Musikkfaglærer i Levanger. De møttes på musikklinja på Heimdal videregående for seks år siden.

Start med lyd

Det kommer til å være åtte, lokale lokale band på scenen i hagen. Musikken er alt fra pop, støyrock, visesang, jazz til hip-hop.

Sjekk programmet her:

Innomhus vil det være kafé med salg av kaffe, kaker og snacks. Målgruppen for festivalen er alle – og det er alkoholfritt.

Festivalen går av stabelen 2 september. Prosjektet er støttet av Trondheim kommune, Frifond, Trafo og Midtnorsk Jazzsenter.