Sammen med inviterte gjester, solister  og konferansier Lise Fjeldstad vil Trondheim Symfoniorkester (TSO)  i kveld by på en festkonsert til ære for Arve Tellefsen.

 I desember fyller han 80 år og det er mange som vil hedre den folkekjære fiolinisten. 

Programmet spenner fra norsk og internasjonal romantikk til indisk musikk.

– Vi har jobbet med denne konserten i lang tid og gleder oss virkelig til å gi dette som vår gave til Arve, forteller markedssjef i TSO, Nina Steen.

Kveldens inviterte gjester  og bidragsytere har alle har et nært forhold til jubilanten og vil i løpet av konserten bidra med sin hyllest til jubilanten.

 – Jeg er både rørt og takknemlig, men synes kanskje dette er litt i meste laget, forteller en ydmyk Arve Tellefsen til Trondheim24.no.

Tellefsen har i en årrekke vært en populær artist, solist og musiker og er en av Trondheims største kulturpersonligheter.

På sitt mangfoldige reportoar har han vært innom de fleste musikksjangre, og han har spilt med store artister og de ledende orkestrene i inn – og utland.

Kveldens dirigent er Eivind Aadland, tidligere sjefsdirigent i TSO.

Solister er Håvard Gimse (klaver), L. Subramaniam (fiolin),  (Srirama Murthy Dhulipala, tablas) i tillegg til 15-årige Joakim Røbergshagen (fiolin) fra Trondheim.

Arve Tellefsen kommer til Trondheim i desember og vil i år være med på de årlige julekonsertene til Nidarosdomens Guttekor, som han har hatt et tett og nært samarbeid med i i en årrekke:

– Men i kveld er han altså kun gjest, forteller manager Bea Levine-Humm til Trondheim24.no.