Forberedelsene fortsetter nå fram mot Åre Ski Opening 11.-13. desember. Arrangementet er en klassisk kick off-helg med skitest, spektakulære verdenscupkonkurranser og sesongpremiere for byens mange restuaranter og nattklubber.

Åre Ski Opening byr også på en stjernespekket parallellslalåm-konkurranse, med blant andre Anja Pärsson, Henrik Windstedt og Niklas Ekstedt på startstreken.

Destinasjonssjef i SkiStar Åre, Niclas Sjögren Berg, lover en premierehelg utover det vanlige, der gjestene som vanlig kan teste sesongens ski- og brettnyheter, i tillegg til få med seg historiske verdenscup-konkurranser og en underholdende parallellslalåm.

Start med lyd

– Det blir en helg i skigledens tegn. Og som vanlig i Åre en helg krydret med partyliv som lokker skienstuasiaster, både lokale og tilreisende fra storbyen, sier Niclas Sjögren Berg.

Under forrige helgs store sesongåpning i Sälen, Vemdalen, Trysil og Hemsedal var det mange som ønsket vinteren velkommen.

I Hemsedal var det 4.500 gjester på ski og brett åpningshelga. I Trysil snaut 3.000.

– Det føles fantastisk bra å være i gang med en ny skisesong. Vi ser veldig fram til å ta i mot skieliten under Åre Ski Opening, da det er verdenscupkonkurranser for damer, sier Niclas Sjögren Berg, destinasjonssjef i SkiStar Åre.

Under fredagens sesongåpning kan gjestene kjøre VM 8:an og Gästrappet. Heisen åpner klokken 8.00. For mer informasjon om åpne heiser, bakker og snødybde i Åre: SkiStar Åres snøblogg.

BESTILL HEISKORT OG OVERNATTING HER