Facebook-gruppa, som nå har over 5000 medlemmer, har den siste tiden blitt en stor formidler av kontakt mellom økonomisk vanskeligstilte familier i Trøndelag og folk som ønsker å bidra med en slant penger, husholdningsartikler, klær eller kanskje et par poser med mat før helga.

Men den siste tiden tiden har Marthe og de andre ildsjelene som driver tiltaket blitt utsatt for en strøm av udokumenterte beslyldninger om svindel, regnskapsjuks og påstander om at motivasjonen er å berike seg selv.

– Noen ønsker å ødelegge for oss

– Det er trist at noen vil ødelegge for oss. Alt vi prøver på er å gjøre en god jobb for de som trenger oss. Og dem er det mange av i Trondheim. Jeg vet at flere andre frivillige organisasjoner opplever det samme. Jeg har vært utsatt for grove personangrep, sier Marthe.

Nylig har noen også oppsøkt Marthe hjemme og lagt lapper i postkassen hennes med sjikanerende innhold og svindel-anklager:

– Jeg føler meg rett og slett truet. Døren er låst. Hjemme hos meg må man ha nøkkel for å komme inn. Sannheten er at dette går på helsa løs. Jeg vet ikke om jeg makter å drive denne organisasjonen mer når noen kommer med usanne beskyldninger, sier Marthe.

Det verste «angrepet» var da et femtitalls av Marthes venner ble lagt til i en chatgruppe der en falsk profil kom med grove beskyldninger:

– Selv om vi fikk mye støtte, var det en stor belastning. Trondheim24 har vært i kontakt med vedkommende som opprettet chatgruppen på Facebook, som systematisk fremmet påstander om at Marthe og ildsjelene bak «Hjelp mæ å hjelpe» driver med ren svindel. Da vi stilte flere inngående spørsmål for  å verfisere ektheten av profilen, ble trondheim24 umiddelbart blokkert

– Vi er bare mennesker som kan gjøre feil

Marthe har vanskelig for å forstå hvorfor hun og organisasjonen skal bli utsatt for dette:

– Vi praktiserer full åpenhet rundt det vi holder på med, og regnskapene legger vi ut hvert år på hjemmesiden vår. Men vi er bare mennesker som kan gjøre feil. Blant annet fikk vi massiv kritikk fordi vi tok imot penger på en privat Vipps-konto. Det har vi rettet opp, slik at pengene nå kommer inn på en bedrifts-Vipps. Men grunnen var at vi ville spare provisjonen som DNB tar på bedrifts-Vipps. Vi er jo ikke profesjonelle, men vi prøver så godt vi kan å gjøre ting riktig, sier Marthe, som til tross for hetsen ikke har tenkt å gi opp arbeidet med å hjelpe vanskeligstilte i Trondheim:

– Skal reise meg

– Å bli anklaget for svindel når man prøver å gjøre godt er bare vondt. Jeg har drevet med frivillig arbeid lenge og er på ingen måte ute etter å dra fordeler av det selv. Siden jeg var liten har jeg likt å hjelpe andre mennesker og det har jeg tenkt å fortsette med. Selv om dette var et stort slag i trynet, skal jeg reise meg og stå på for de som trenger det, sier Marthe.

– Når alt kommer til alt, så handler det om folk har tillit til oss og våre motiver. Og det opplever jeg at vi forsatt har. Og jeg vil takke alle som har støttet oss da det stod på som verst, avslutter Marthe.