Foto: Lasse Berre/Tommy Holen Helland

Klostergården er et av de eldste bryggeriene i Trøndelag. De holder til ved de gamle klosterruinene på Tautra på Frosta og brygger stort sett klassiske ølstiler.

På gården har de ikke bare et bryggeri, men også en restaurant, en liten gårdsbutikk, brenneri og et trøndersk «soinnhus». Et «soinnhus» er et røykeri for røyking av den tradisjonelle stjørdalsmalten. Denne malten brukes både i porteren deres, som du finner i butikkhyllene og den mer kjente Alstadberger.

Fakta om skribenten og spalten 'Ølhunden anbefaler'.

? Tommy Holen Helland er en av Trondheims mest profilerte ølentusiaster og har i mange år vært en aktiv ølskribent på Tommys ølblogg

? Han er også en mye brukt foredragsholder innen temaet øl og har arrangert utallige prøvesmakinger.

? Helland  har også bakgrunn som redaktør i Ølportalen og var i sin tid en av grunnleggerne av nettstedet.

? Til daglig er han kjøpmann, og har siden 2015 drevet ølutsalget Gulating Byhaven i Trondheim.

? Helland har også vært medlem av dommerkomiteen i Norbrygg, han har vært leder av Bryggerifestivalen i Trondheim og finaledommer i Norbryggs juleølkonkurranse.

? Denne spalten lages uavhengig av Gulating og er underlagt redaksjonelt redaktøransvar. Helland anmelder øl både fra uavhengige utsalgssteder, Vinmonopolet og fra dagligvarehandelens sortiment. Hovedvekten av utvalget vil være fra trønderske bryggerier.

Dette var Norges første øl merket med «Norsk spesialitet». Stjørdalsmalten brukes også til deres nye prosjekt whisky-produksjon.

Hvis du ønsker å lære mer om de ulike ølstilene som finnes, så anbefaler jeg å med å teste ut Klostergården sine øl. Kjøper du for eksempel med deg en pale ale, blond eller porter, så får du et typeriktig øl i den stilen.

Ukens øl er et hveteøl i belgisk stil. Ølet, som i tradisjon tro er krydret med sitrusskall og koriander, har en frisk og lett fruktighet i smak og aroma.

Ølet passer enten som en forfriskende tørstedrikk i varmen, eller til skalldyr, lett sjømat eller kanskje en syrlig chèvre.

Hva: Klostergården Håndbryggeri, Wit
Forpakning: Glass 0,5L
Alkoholprosent: 4,7%
Pris: 69,90/71,90
Hvor: Dagligvarebutikker i Trøndelag, Gulating Ølutsalg og ellers butikker med bredt utvalg.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

? Trondheim24s redaksjonelle dekning av mat, drikke og byens restaurantbransje støttes av ASKO Servering – stolt leverandør av produkter, tjenester og matfaglig kompetanse til Trondheims restauranter. 

VI HAR MARKEDETS BREDESTE GROSSISTSORTIMENT OG MEST INSPIRERENDE NETTHANDEL. TA KONTAKT MED ASKO SERVERING

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………