Torgeir Lund er mannen bak plateselskapet Crispin Glover Record. Mange vil huske han som musikkinteressert vinylpusher i platebutikken Big Dipper som hadde tilhold Dronningens gate.

Nå har  drømmen om sin egen platebutikk gått i oppfyllelse.

Lokalene ligger i Olavshallen.

Vinylsamlere

– Vi er ikke kommet helt på plass ennå, men til helga blir det stor fest, sier innehaveren av den nye platebutikken som åpnet forsiktig uten for mye markedsføring sist lørdag.

En av kundene som tok turen innom på preåpningen sist lørdag var Lars Brøske Selvig.

Torgeir Lund og Crispin Glover Records åpnet denne uka sin nye pop-up platebutikk i Olavshallen. De har foreløpig kontrakt til neste sommer, men satser på at de kan være lenger og at platebutikken er kommet for å bli.

Med over 1000 plater i samlinga hjemme i sin egen stue, er han en av mange musikkinteresserte vinylsamlere som er en stor del av målgruppa til den nye butikken.

– Det er noe eget med vinylformatet, du hører musikk på en annen måte, forteller Selvig mens han blar gjennom bunkene i butikken.

– Spotify bruker jeg mest når jeg sykler og har headset på hodet, men med vinyl er det helt annerledes. Da handler det om å lytte til et helt album, ikke bare enkeltsanger på en liste, forteller han.

Stadig mer populært

Innehaver Torgeir Lund er ikke i tvil om at vinyl er i ferd med å bli mer og mer populært igjen, etter å ha hatt sin store glansperiode på 60,- 70-, og 80-tallet.

Så tok CD-platene over og vinylen forsvant nesten helt tidlig på nittitallet.

– Den gang kostet det 169,- kroner for en LP, idag ligger det på en hundrelapp mer, så prisene har egentlig holdt seg ganske bra, men markedet er litt annerledes idag enn det var den gang, forteller han.

Crispin Glover Record Shop from Trondheim24 on Vimeo.

Lund ønsker å gjøre butikken til en møteplass for musikkinteresserte.

I den ene kroken finnes en lyttestasjon med platespiller.

På lørdagene fremover vil han arrangere små konserter på den lille scenen han selv har bygget opp.

– Førstkommende lørdag feirer vi åpningen med livemusikk så vi får testet scenen vår, det ser vi fram til, sier Torgeir Lund.

Image with visual paralax effect

Mange kunder var nysgjerrige på den nye platebutikken i Olavshallen og la turen innom nystartede Crispin Glover Record Shop sist lørdag.

Lagre