Pressens Faglige Utvalg skal behandle klagen i neste uke. Programmet det dreier seg om, ble sendt på TVNorge i september i år, skriver Medier24.

Hus på Støren

I episoden kommer Michael Winger som presenteres som synsk til forsamlingshuset på Støren. Han mener å registrere en eldre mann i huset. Etter hvert blir en mann omtalt med navn og bilde som et mulig spøkelse i huset.

Mannen var onkelen til Kari F. Bjørklund som synes det er krenkende og absurd at onkelen skulle presenteres som spøkelse med navn og bilde på TV. Hun har klaget til PFU.

– Bare tull

– For det første vil jeg si at jeg synes hele dette programmet er bare tull, men jeg synes det er ufint å trekke vår nære familie inn i dette. Det er helt useriøst, sier hun til Medier24. Bjørklund mener «spøkelse» ikke bør være onkelens ettermæle.

– Viste han stor respekt og heder

TVNorge avviser imidlertid at de har brutt god presseskikk. Kanalen sier i sitt tilsvar at den avdøde mannen ble omtalt på en måte som «viste ham stor respekt og heder. Med mindre man da anser omtale i programmet Åndenes makt som krenkende på generell basis».

Kanalen var i kontakt med Bjørklunds far før TV-produksjonen. Kanalen beklager imidlertid at informasjonen om omtalen av onkelen i programmet ikke kom godt nok fram til henne.