Aina Cecilie Skogmo (21) fra Trondheim har vært cruiseentusiast så lenge hun kan huske.

Idag skal hun være med på en spesialomvisning i skipet Mein Schiff 4. Og hun er kjempespent.

–Hjertet mitt banker ekstra fort idag, jeg kan neste ikke tro det er sant! Jeg gleder meg veldig, forteller hun med et stort smil da vi møter henne i det første kontrollpunktet nede på Brattørkaia.

Aina Cecilie Skogmo er cruiseentusiast og gleder seg til å få være med på omvisning i Mein Schiff 4. Securitas-vakt Atle sjekker at navnet hennes er registrert på gjestelisten.

Sikkerheten er høy, og alle som ankommer må vise legitimasjon for å kunne oppholde seg her.

–Dette er en drøm som går i oppfyllelse, jeg er nesten litt nervøs!

Sammen med Trondheim24 og en liten gruppe fra organisasjonen Youngship Trondheim, får Aina bli med inn i ett av de aller største og nyeste cruiseskipene som besøker Trondheim i år.

«Mein Schiff 4» er ett av seks cruiseskip som eies av TUI Cruises. Det har en kapasitet på 2790 passasjerer, og et crew på 1030 personer. Skipet, som er bygget i Finland, hadde sin jomfrutur i juni 2015 og har kun vært i Trondheim en gang tidligere.

Image with visual paralax effect

Denne dagen er skipet på besøk i byen som ett av flere stopp på sin Norges-reise på 14 dager.

Denne dagen er det flere guidede turer som er satt opp, og mange av de 2700 passasjerene ombord på Mein Schiff 4 har meldt seg på bytur, enten til Sverresborg Folkemuseum eller for å oppleve Nidarosdomen, som er noen av tilbudene som finnes

Se oversikt over alle cruiseanløpene i Trondheim denne sesongen

Service og sikkerhet

Guidene Maximillian og Maria, møter oss i døra for å ta oss med gjennom sikkerhetskontrollen.

Han er godt drillet i hva han skal si og gjøre.

–Servicen ombord på dette skipet er noe alle vi crewet har øverst på vår arbeidsliste, forteller han videre.

Han tar oss med rundt omkring i de mange rommene og salene ombord på det 300 meter lange skipet.

Og forteller om livet ombord.

Youngship Trondheim er en non-profit organisasjon som fungerer som en nettverksbase for unge profesjonelle i den maritime næringen, og noen av deres medlemmer var med på omvisningen i Mein Schiff 4. Her fra et av de største oppholdsrommene som ligger i hjertet av skipet, på dekk 4.

Her er det mange ulike spisesaler, barer og restauranter, butikker og shoppingareal, teater og kino, konsertsal og bibliotek. Og egen Spa-avdeling.

– Å jobbe på cruise er litt som å oppleve verden i miniatyr, sier guide Maximillian.

Image with visual paralax effect

Aina er imponert.

–Det er så flott her! Og det er veldig gøy å få komme på innsiden og se alt med egne øyne, jeg føler meg neste litt priviligert, sier hun med et smil og følger nøye med på det vertskapet forteller.

Cruisetrafikken til Trondheim øker for hvert år, og både Visit Trondheim og Trondheim Cruisenettverk har hatt mye å gjøre denne sommeren.

– Vi prøver å koordinere så godt vi kan og yte service til alle turistene som kommer på besøk, forteller cruisekoordinator Maria Kühnl.

Image with visual paralax effect

Hun jobber både for Trondheim Havn og for Visit Trondheim, og har hatt travle dager på jobb helt siden de første cruiseskipene begynte å komme for fullt i mai.

Som cruisekoordinator gir hun informasjon og ønsker velkommen, og sørger for at all logistikken rundt mottaket fungerer. For eksempel at informasjonspaviljongen de har satt opp er oppdatert med kart og brosjyrer som turistene etterspør.

Cruiseturisme er en stadig mer populær ferieform.

Image with visual paralax effect

Noe Trondheim må forberede seg enda mer på, ifølge cruisekoordinatoren.

–Norge oppleves som et attraktiv reisested og i Trondheim jobber vi aktivt med å markedsføre byen som cruisedestinasjon. Effekten av denne markedsføringen gjenspeiles i flere anløp, nye rederier, rederier som kommer tilbake, og økt salg av utflukter, forteller hun.

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre