På 60- og 70-tallet eksploderte visebølgen og visesangerne ble landets store popstjerner.

– Vi har invitert fire av de mest sentrale profilene innen nordisk visekunst, for å belyse hva som skjedde før, under og etter den såkalte visebølgen, forteller prosjektleder Terje Nilsen ved Rockheim.

Torsdag kveld samles Øystein Sunde, Alf Cranner, Sid Jansson og Lars Klevstrand på Rockheim Scene.

Første gang på samme scene

Dette er første gang disse viseartistene samles på samme scene.

Alf Cranner, Øystein Sunde og Lars Klevstrand trenger kanskje ingen nærmere presentasjon, men den svenske visesangeren Sid Jansson er for mange ukjent.

– Jansson var blant annet manager og nær venn av Cornelis Vreeswijk, så her vil vi nok få mange nye historier om ham. Alf Cranner fyller 81 år senere i oktober og er selve nestoren i norsk visemusikk. Han ble også tatt opp i foreningen Visens venner i 196, mye takket være Erik Bye, og var også en nær venn av Alf Prøysen, forteller Nilsen.

Blir det bare snakk, eller skal artistene også synge?

– Vi får se! Jeg vet at noen av dem har med gitaren sin, så noen demonstrasjoner av visekunst på høyt nivå, vil vi nok få oppleve, sier Nilsen.

Image with visual paralax effect

Viseveteraner samles for første gang på samme scene på Rockheim i kveld. 

Arrangementet torsdag kveld holdes i forbindelse med utstillingen «Ei vise er så mangt» som står på Rockheim til februar 2018.

Museet tilbyr også en spesialomvisning i utstillingen torsdag kveld, før arrangementet starter.

Hvordan har responsen vært for denne utstillingen så langt?

– Interessen har vært stor, og vi opplever at mange ulike publikumsgrupper besøker oss. I helga kom det blant annet en delegasjon fra Oslo ens ærend for å få med seg utstillingen, forteller Nilsen.

Visekveld med Øystein Sunde, Alf Cranner, Lars Klevstrand og Sid Jansson på Rockheim Scene torsdag kl. 19.30.