Tom Waits-løpet er en pubvandring og musikkfestival som foregår på 10 utesteder/puber i Midtbyen. Hele sju band skal i løpet av dagen spille for deltagerne. Og samtlige spiller selvsagt kun musikk av Tom Waits.

– Da du pratet med oss på onsdag så spurte du om vi hadde invitert hovedpersonen selv til Trondheim. Det hadde vi, men ikke fått noen tilbakemelding. Egentlig ikke så overraskende akkurat det. Etterpå satt vi og pønsket litt – er det noen andre vi kan få tak i som kan åpne løpet på lørdag? Da slo det oss at Aune Sand er i byen, forklarer Ann Jorunn Leknes som er medarrangør.

LES MER: TOM WAITS LØPET HANDLER OM GOD MUSIKK, HA DET ARTIG SAMMEN; DRIKKE ØL OG BARE NYTE LIVET

Kultfigur

– Vi bestemte oss for avlegge ham et besøk, og spørre om han hadde lyst, forklarer hun.

– Han var positiv?

– Absolutt. Han tok utfordringen på strak arm. Vi gleder oss skikkelig til å ha ham med, smiler Leknes.
Aune Sand er kanskje mest kjent for å ha regissert og spilt hovedrollen i filmen Dis fra 1995. Filmen som fikk helslakt av en nesten samlet presse da den kom, har siden blitt en kultfilm i mange miljøer. Han debuterte også som forfatter med den erotiske romanen Jordbærmus i 2015. Den litterære debuten ble belønnet med terningkast en i VG.

Han er tvillingbroren til den kjente kunstmaleren Vebjørn Sand, og har på tross av laber mottagelse fra musikk- og filmanmeldere, gjort seg heftig bemerket i norsk kulturliv.

– Er det noen likhetstrekk mellom Waits og Sand da?

– De er veldig forskjellige personer – Waits er mer innadvent mens Aune har en voldsomt ekstrovert framtoning – men etter min mening har de flere fellestrekk også. Begge to har et litt skjevt, ukonvensjonelt syn på livet. De ser verden annerledes, rett og slett, legger Leknes til.

Maks 400

Salget av t-skjorter til årets Tom Waitz-løp starter klokken 13 på Festningen, og det er avgang til første pub klokken 14. Skjortene fungerer også som inngangsbillett til de 10 postene på utesteder og puber i Midtbyen. Hele sju artister og band skal i løpet av dagen spille for deltagerne.

– Husk at vi har satt en øvre grense på 400 deltagere, avslutter Leknes.