Artistkolleger og venner sto ifølge Rockheim i kø for å være med på å hylle den kommende jubilanten, som har bursdag 21. mars. En hærskare andre artister skal gjøre sine versjoner av Åges låtslagere. Det er allerede lovet «både overraskelser og unike musikalske øyeblikk».

Det er lov å regne med et visst spenn i bidragene når en artistkarriere på 50 år skal markeres. Og Åges eget Sambandet skal backe nesten samtlige artister, skriver Adresseavisen.

For et par år siden sto Åge Aleksandersen og Sambandet på scenen i Royal Albert Hall, sammen med Aleksandersens datter Line Sofie. Tirsdag er det Trondheim og Rockheim som er vertskap når 70-årsjubilanten skal feires. Arkivfoto: Nina E. Rangøy / NTB scanpix

Stor markering

– Vi har jobbet fram arrangementer i samarbeid med de enkelte artister, noen har sendt demoer til oss, andre har gitt annen type info om hvordan de tenker sine låter gjort. Så har vi jobbet på hver vår kant ut fra dette før vi møtes her, sier gitarist Skjalg Raaen før første økt med solistene mandag.

Mandag øvet bandet i kongressalen på Clarion Brattøra der konserten skal holdes. Hovedpersonen selv slet med stemmen, så det er bare å krysse fingrene for at den holder til kveldens avslutningsnummer.

– Vi gleder oss til å feire en av landets fremste musikkformidlere, som har betydd så mye for så mange. Åge Aleksandersen var også en av de første som ble innlemmet i Rockheim Hall of Fame, sa Rockheim-direktør Sissel Guttormsen da konsertplanene ble kjent.

Vises på NRK 23. mars

Publikum og artister skal loses gjennom arrangementet av konferansier Bjarte Hjelmeland. Etter planen skal konserten vises på NRK1 lørdag 23. mars, to dager etter Aleksandersen runde dag.