Men det var ikke før nyheten ble sluppet på bandets hjemmeside denne uka at svenske Tomas Järmyr virkelig forsto hvilken høy stjerne Motorpsycho har både hos en verdensomspennende og stadig voksende fanskare, hos kritikere og ikke minst blant hans egne venner.

– Det strømmet inn med gratulasjoner og meldinger både på sms og Facebook, så det var veldig hyggelig det da, sier han forsiktig.

Selv har han bare sett Motorpsycho live et par ganger, og innrømmer at det er med en viss spenning at han nå skal være en del av bandet på fast basis.

– Det kjennes både litt rart og voldsomt å skulle fylle skoene etter Kenneth Kapstad. Han har jo satt et utrolig preg på bandet, hans måte å spille på er jo unik, og jeg spiller jo ikke sånn, sier han.

Det kjennes både litt rart og voldsomt å skulle fylle skoene etter Kenneth Kapstad. Han har jo satt et utrolig preg på bandet

Etter å ha blitt bedre kjent med bandet, ser han nå frem til å bli en del av den hardtslående Trondheimstrioen som fra før består av Bent Sæther og Hans Magnus (Snah) Ryan. Begge har vært med siden starten i 1989.

Han vet det blir en stor jobb å øve og innstudere det gamle materiale til bandet, men gleder seg til å sette ordentlig i gang.

Også med nye ting.

– Jeg må gjøre min greie ut av dette, men jeg kjenner jo også språket til Kenneth og skal nok klare å forvalte det på en grei måte.

Annonsørinnhold: 

Siste uke for byens beste tacodeal: – For oss er taco kjærlighet, kultur, tradisjon og lykke

Taco-restaurantene kommer og går i Trondheim. Men taco kan være så mye snodig. Er du klar for en autentisk taco-opplevelse bør du finne veien til Restaurant Frida i Fjordgata.

Siden november har han jammet sammen med Bent og Snah i øvingslokalene på Svartlamon. Det er der Tomas liker seg aller best, og han er svært fornøyd med at den nye trioen kommer til å tilbringe mye tid der de neste månedene.

De har allerede begynt å lage helt nytt materiale, og øver disiplinert i flere timer hver dag.

– Det gamle skal ikke få styre det nye, framtiden må få styre hvor vi skal nå, det må starte der, forteller han.

Tidligere trommeslager Kenneth Kapstad har vært fast bandmedlem i Motorpsycho de siste ti årene.

– Jeg ble kjent med Kenneth da jeg kom til Trondheim og jazzlinja og fikk treffe mange felles musikervenner gjennom han, men det var Kristoffer Lo som introduserte meg for Motorpsycho, forteller han.

Jeg liker Trondheim veldig godt og vil gjerne bo her, så dette passet meg veldig bra. Det er mange bra band og musikalske prosjekter i byen, og nye ting skjer hele tiden.

Tomas Järmyr spiller med musikere i inn og utland, har mange prosjekter på gang, og har også et duo-prosjekt med Kenneth Kapstad  – nettopp fordi de har forskjellig spillestil og utfyller hverandre godt.

– Vi har våre likheter og vi har våre ulikheter, derfor er det interessant for oss å spille i duo også, sier han.

– Mange har tydelig et sterkt forhold til Motorpsycho og det kjennes derfor ekstra stort å skulle bli en del av det bandet som kanskje har hatt aller mest betydning for så mange av mine egne kolleger, forteller han.

Trommer og slagverk er både jobb og lidenskap for Thomas Järmyr. Han reiser Europa rundt og spiller med mange ulike band, og er involvert i en rekke musikalske prosjekter. Foto: Juliane Schütz

Etter mange år med base i Trondheim har han en stund vurdert å flytte fra byen, og heller bosette seg der spillejobbene er.

Etter at han sommeren 2015 ble med i det italienske bandet Zu spiller han nesten bare i Europa. Med sin nye jobb i Motorpsycho kan han bli i byen litt lenger, noe han selv er veldig glad for.

– Jeg liker Trondheim veldig godt og vil gjerne bo her, så dette passet meg veldig bra. Det er mange bra band og musikalske prosjekter i byen, og nye ting skjer hele tiden.

Han er glad for å ha funnet tonen med sitt nye band og er sikker på at det vil komme mye bra musikk ut av det nye samarbeidet.

– Det er fortsatt mye musikk igjen for Motorpsycho å lage. Jeg skal fylle på med mine ting i det gamle materialet også etterhvert, men det får bli med min egen Järmyr-tvist på det, så får fansen og publikum like det eller ikke, avslutter han.