Jon Vu-Yen Nguyen, festivalsjef og bookingansvarlig for Bakkefestivalen, myser mot sola nederst i Bakkegata. Årets festival – den tredje i rekken – går av stabelen lørdag 4. mai. Og det blir sannsynligvis den siste. Mer om det litt senere.

Blitt litt trønder

Festivalen har de to siste årene trukket omlag 2200 besøkende fordelt på gratisarrangementene på dagtid og konsertene på kveldstid. Bakkefestivalen ble til og med nominert til årets nykommer av Norske Konsertarrangører under by:Larm 2018.

– Jeg og en kompis bodde i det gule huset der, forteller Nguyen og peker mot en bygård i krysset mellom Bakkegata og Kirkegata.

– En dag satt vi og pratet og kikket ut av vinduet. Det hadde vært kult om vi fikk til en liten festival her. Vi tok kontakt med kommunen, og de var umiddelbart positive. Vi fikk masse hjelp og støtte rundt hvordan vi skulle går fram. Det er viktig å understreke at ingen av oss hadde noen erfaring med denne typen arrangement. Vi var helt ferske, sier han til trondheim24.no.

Norges bratteste. Årets Bakkefestival – den tredje i rekken – går av stabelen lørdag 4. mai. Jon Vu-Yen Nguyen, festivalsjef og bookingansvarlig, er klar.

– En bratt læringskurve i en bratt bakke?

Festivalsjefen smiler bredt.

– Det kan du definitivt si, understreker Nguyen som flyttet fra Stavanger til Trondheim for å studere for drøyt sju år siden.

– Jeg ser du har gjort litt trønder av deg.

– Bart må man ha. Jeg har ingen planer om å forlate Trondheim, ler han og drar pekefingeren over overleppa.

Godt samarbeid

Det er ikke bare samarbeidet med kommunen som har vært godt. Også næringslivet i byen spiller på lag med festivalen.

– Retura og WitroBil er to av våre største samarbeidspartnere, Vi har gode hotellavtaler med Scandic Bakklandet, får gratis parkering av Europark og ikke minst jobber vi tett sammen med Midtbyen Management. Kortreist mat og drikke fra Austmann har vært på plass hele veien.  Eksemplene er mange. I tillegg så har vi jobbet godt med Møllenberg Velforening i år, forklarer han.

– Er det økonomi i en slik festival?

– Ingen blir rike. Alt arbeidet er frivillig – fra vi som sitter i styringsgruppa til alle de som er sving som vakter og lignende på selve festivaldagen. Det er enormt mye arbeid og logistikk som ligger bak når man skal gjennomføre et dagsprogram for småbarnsfamilier og et kveldsprogram for musikkinteresserte unge voksne. Når det er sagt så er det helt fantastisk moro å være en del av dette, sier Nguyen til trondheim24.no.

– Dere har en musikkprofil som treffer også?

– Tilbakemeldingene vi har fått fra publikum har vært gode. Vi har etter min mening vært flinke til å booke og fronte artister som er i ferd med å skape seg et navn, legger han til.   

Krevende

Årets Bakkefestival blir etter alt å dømme den siste i rekken.

– Men det blir også den beste, lover sjefen sikkert.

– Hvorfor setter dere kroken på døra nå?

– Det er flere grunner. Å jobbe med kultur og frivillighet krever mye, både økonomisk og personlig. Vi trenger rett og slett en pust i bakken. Mange av de som var med fra starten har gått inn i jobb eller lignende der tiden og ressursene ikke strekker til, sier Nguyen som i dag er kommunikasjonsansvarlig i Pstereofestivalen.

– Du sier at dere tar dere en pust i bakken. Vil det si at Bakkefestivalen ikke er død, men heller lagt på is?

Nguyen smiler igjen.

– Det er den siste, men at den kan gjenoppstå i en eller annen form, er ikke umulig. Akkurat nå har vi 100 prosent fokus på å lage en helt fantastisk opplevelse lørdag 4.mai, avslutter han.

Komplett festivalprogrammet slippes i påskeuka. Sjekk www.bakkefestivalen.no