«Exit» er tittelen på serien som forener skuespillerkreftene til Simon J. Berger (Adam), Jon Øigarden (Jeppe), Pål Sverre Hagen (William), Tobias Santelmann (Henrik), Agnes Kittelsen (Hermine) og Ine Marie Wilmann (Celine) – en prestasjon i seg selv.

– Så har vi tatt noen personlighetstrekk, sjargongen og verdenssynet til disse mennene og latt oss inspirere til å lage et fiktivt univers. Men 60–70 prosent av det som skjer i serien er basert på virkelige historier fra dette miljøet, sier Karlsen til NTB. Han legger til at dette miljøet var et forholdsvis ukjent landskap for ham.

Hivju og Tjøstheim

Det er allerede kjent at Kristofer Hivju kommer til å dukke opp på norske skjermer til høsten i en dobbeltrolle i NRK-serien «Twin». Premieren blir lagt til slutten av oktober – måneden som også byr på et gjensyn med Bjarte Tjøstheim. Han har kastet av seg prestekappa og spiller nå i stedet hovedrollen i «Hellums kro» – en serie som beskrives som humordrama om to veikroer – i full krig.

Skal vi tro NRK vil serien by på både biljakt, spionasje og sabotasjeaksjoner, for alt er lov i «kro, krig og kjærlighet».

I en helt annen sjanger melder serien «Skitten snø» seg, hvor det skal handle om frykt, ære, lojalitet og sterke vennskap. Serien er basert på Mahmona Khans ungdomsroman med samme tittel, og her ligger det an til novemberpremiere.

Tar oss med på tur: Anoushka Nordby og Kashfa King Gashamura har laget «Hotell Kash King». Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

«Nattens arvinger» retter seg mot seere fra 12–15 år og beskrives som et internasjonalt fantasy-drama der NRK, tyske NDR og nederlandske NPO samarbeider. Det vanker både magi og spenning når vi skal tilbake til 1800-tallet – og blant annet møte vampyrer. Serien kommer i oktober.

Drama og safari

«Nudes» og «18» er to serier med ungdomsrelatert tematikk. Førstnevnte handler om et nakenbilde som blir spredd, mens «18» blant annet tar oss med inn i en kriminell underverden.

Høsten byr også på storstilt drama fra BBC med «Verda i flammar» (World on fire). Ifølge NRK Spenner BBC opp et stort lerret med serien som har Helen Hunt i en av de store rollene. Premieren er lagt til september.

På humorsiden merker vi oss at «Parterapi» kommer tilbake, der Kevin Vågenes fortsetter i mange roller og byr på både gamle og nye parutfordringer.

En serie om Einar Gerhardsen, med helt nye og ufortalte historier om «landsfaderen», er også sendeklar til høsten.

Det samme er «Hotell Kash King» – et reiseprogram med Kashfa King Gashamura (også kjent som Kash King) og kjæresten Anoushka som følger deres reise til Rwanda.

Spennende blir det også når «Safari Norge»ruller over skjermene, der kjente nordmenn møter ville, norske dyr. Blant andre reiser Yosef Wolde-Mariam (Madcon) til Svalbard for på oppleve isbjørn.

På dokufronten blir det et gjensyn med «Helene sjekker inn», «Team Ingebrigtsen», «Eides språksjov» og «Symesterskapet».

Av helgeunderholdning kan vi glede oss over mer «Side om side» (inkludert en julespesial).

Det blir også mer «Lindmo», «Ti på topp», «Nytt på nytt», «Stjernekamp», «Beat for beat» og «Jorden rundt på 6 steg»

(©NTB)