digg!

Med asiatisk tempura blir grønnsaker ekte snacks. I glasset: Et røverkjøp fra Nahe

Å dyppe råvarer i en tempurarøre er en mye brukt teknikk i det asiatiske kjøkkenet.

Baoburger med fritert kylling, kimchisalat, hoisinsaus og chilimajones. I glasset: En nydelig riesling

Asiatisk mat har tatt Norge med storm.

Biffsmørbrød med avokado, tomat og parmesan. I glasset: Italiensk Nebbiolo.

Smørbrød med roastbiff er godt.

trondheim24

Sjekk ut streetfood-varianten av denne tradretten fra Hawaii. I glasset: Magisk vin fra Mosel

Poké er ikke hva det engang var.

Hummus med smørstekt pitabrød. I glasset: En prisgunstig og god match

Midtøstens magiske puré: Hummus passer til nesten alt, avhengig av hvilke smaker du tilsetter.

Prøv en 80-tallsklassiker – fondue. I glasset: En vellagret hvitvin

Etter flere tiårs glemsel fortjener ostefonduen å skinne igjen.

Helbakt blomkål med daal og urtesalat. I glasset: Fint følge fra California

Fortellinger og middagsretter har en viktig ting til felles: De trenger en helt.

Veggisburger med myntesalat og chilimajones. I glasset: Vinen som lurte frosten

Om jeg først skal spise en burger uten kjøtt, skal den ikke bare være politisk korrekt.

Bakt egg med sprø potet og pepperrotsmør. I glasset: En fest for sansene

Baking av egg åpner opp for en mengde ulike retter.

En gammel loff kan bli en fantastisk dessert. I glasset: Vin med historisk sus

Daggammel loff, sukkerbunn-avskjær, tørre kanelboller eller triste hveteboller.

Risotto på norsk. I glasset: En skikkelig utfordrer til Champagne

Vil du lage noe som både er veldig godt, veldig anvendelig og veldig enkelt?

Her har du en genial klassiker av en dessert. I glasset: Et av de beste kjøpene på polet

De mest klassiske dessertene er genistreker, med få råvarer og enkel framgangsmåte.

Erte- og fennikelsuppe med gressløkolje og rømme. I glasset: Riesling fra Pfalz

I tidsklemma? Ingen grunn til panikk.

Pannestekt ørret med bønnekrem og salsa: I glasset: Chardonnay i budsjettklassen

Feite fisketyper er de morsomste å lage mat med.

Sprø røstipotet med skagenrøre, løyrom og pepperrot. I glasset: Tysk hveteøl

Når jeg skal finne på noe å lage til middag, tenker jeg nesten aldri på røstipotet.

Brandade av saltet torsk med sprøtt brød og bløtkokt egg. I glasset: En knallgod kameleon

Inspirert av fransk brandade og «norsk» klippfisk lager vi en lekker torskerett.